Весь день 26 січня і в ніч на 27-е в Україні спостерігалися сильні снігопади. Синоптики підрахували, що за добу випало в середньому 5-12 сантиметрів снігу. Негода ускладнила рух транспорту і частково паралізував аеропорт Харкова.

Перш за все сильний снігопад суттєво погіршив ситуацію на дорогах країни. В Укравтодорі відзначили, що приріст снігу спостерігається в Київській, Сумській, Черкаській, Чернігівській, Луганській, Полтавській, Харківській, Вінницькій, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Житомирській, Тернопільській та Чернівецькій областях. У цих областях залишаються дороги засніженими, хоча шляховики стверджують, що заторів на автодорогах державного значення немає.

"Проїзд усіма ділянками доріг державного значення забезпечений, заторів не зафіксовано. Для оперативного забезпечення проїзду по дорогах державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 1337 одиниць техніки і 1801 робочий", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Там також додали, що штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при "Укравтодорі" працює для координації дій Нацполиции, ДСНС і комунальних служб.

Негода вдарила зокрема і по столиці. Київські комунальники звітують, що щоб очистити дороги та тротуари міста, цілодобово прибирають сніг 383 одиниці спецтехніки і 30 бригад по ручному прибиранню підприємств КК "Київавтодор".

Дорожники наполегливо звертаються до водіїв з проханням не залишати свої машини поблизу вулиць і доріг, адже це створює значні перешкоди для роботи спецтехніки та затримує оперативне прибирання столиці від снігу.

Налипання мокрого снігу частково паралізувало і аеропорт "Харків". Там довелося скасувати або перенести відразу кілька рейсів:

  • рейс ТК1474 авіакомпанії "Turkish Airlines" сполученням Харків – Стамбул, який повинен був прибути сьогодні, 27 січня скасовано.
  • затримується до 14:10 рейс PQ7121 авіакомпанії "SkyUp" сполученням Харків – Шарм-Ель-Шейх. Рейс повинен був прибути сьогодні, 27 січня, в 12:00.

Як повідомляв портал Знай.uа народний синоптик Леонід Горбань заявив, що в Україні з 5 лютого очікується різке зниження температури аж до -30.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні в найближчі дні очікується істотне похолодання - місцями мороз може досягати 20 градусів.