Комітет виборців України перерахував основні загрози російського втручання в майбутні вибори Президента та до Верховної Ради України.

вибори в Україні
вибори в Україні

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення глави КВУ Олексія Кошеля.
У повідомленні підкреслюють, що найбільш потужне інформаційне втручання держави-агресора Росії в передвиборний процес в Україні найчастіше проявляється в трансляції аналогового телебачення РФ в прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Російська пропаганда
Російська пропаганда

Також значний відсоток громадян України має доступ до російського телепродукту через супутникове телебачення.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

"Зараз російська пропагандистська машина намагається максимально використовувати таку залежність і істотно збільшує відсоток тематики, пов'язаної з українськими виборами", - застеріг глава КВУ.

Ольга Скабеєва
Ольга Скабеєва

За його словами, серед головних загроз - інформаційний вплив, кіберпровокації, фінансова підтримка і технології силового характеру (псевдомінування, спроби захоплення виборчих дільниць та багато іншого із арсеналу путінської пропаганди).

Створення фейковий сторінок обласних і районних організацій політичних партій та кандидатів з метою створення та поширення дезінформації - також серйозний інструмент впливу РФ напередодні виборів.

хакер
хакер

У КВУ відзначають, що під час загальнонаціональних кампаній традиційно більше 50% коштів, які витрачають політики, є тіньовими фінансовими ресурсами.

"Через це значно зростає ризик можливої фінансової підтримки українських кандидатів з боку громадян і компаній, пов'язаних з РФ", - резюмував Кошель.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила в Сумської області російського журналіста, який протягом більше трьох років працював за замовленням спецслужб Російської Федерації.

СБУ
СБУ

Він діяв у складі антиукраїнського центру. Крім того, нещодавно адміністрація Facebook видалила облікові записи та сторінки російських пропагандистів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, шоумен Володимир Зеленський заявив, що буде президентом тільки один термін.

Також Знай.ua писав про те, що Європа кинула Україну Кремлю на розтерзання, дозволивши будівництво газогону "Північний потік-2".