Багатострождальних євробляхерів порадували черговими штрафними нововведеннями, які набувають чинності вже навесні цього року.

євробляхи
євробляхи

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на прес-службу головного управління Державної фіскальної служби в Донецькій області.

У повідомленні йдеться, що з кінця травня поточного року штрафні санкції, що застосовуються до власників авто на єврономерах зростуть до 170 тис. гривень. Більше того, такі авто можуть при зафіксованих порушенях навіть конфіскувати.

євробляхи
євробляхи

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У прес-службі додали, що санкції чекають не тільки власників, але і водіїв автомобілів на єврономерах.

"Звертаємо увагу, що законодавством встановлюється покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автомобілі на єврономерах на території України, а й для тих, хто ними керує. До того ж, з кінця травня поточного року штрафні санкції, які будуть застосовуватися, зростуть до 170 тис. грн, а в окремих випадках передбачається можливість застосування конфіскації таких авто", - повідомили в ГФС.

євробляхи
євробляхи

Окрім того фіскальній службі підкреслюють, що закони про зміни до Податкового та Митного кодексів України в частині щодо оподаткування та розмитненні авто на єврономерах вже вступили в силу.

Нормами передбачається звільнення від відповідальності за порушення митних правил. Таке пом'якшення чекає на тих, хто ввіз автомобіль в період з 1 січня 2015 року до 24 листопада 2018 року, але до кінця травня 2019 року звернулася із митницю для легалізації транспортних засобів.

Нагадаємо, за добу українські митники оформили рекордну кількість автомобілів з іноземною реєстрацією.

Про це повідомляє прес-центр Державної фіскальної служби України в Facebook.

Як повідомляв раніше Знай.ua, легалізовані автомобілі з іноземною реєстрацією наносять репутаційний збиток компаніям, які досі співпрацюють з власниками таких авто.

євробляхи
євробляхи

Також Знай.ua писав про те, що в Україні набули чинності нові правила розмитнення авто на іноземних номерах.