Увечері в суботу, 26 січня, на громадського омбудсмена із захисту виборчих прав Громадської мережі ОПОРА у Кіровоградській області Євгена Гурницкого було скоєно напад, в ході якого йому заподіяли тілесні ушкодження. Про це стало відомо завдяки повідомленню на сайті організації.

Як розповів сам потерпілий: "У під'їзді будинку, де я живу, щодо мене скоєно напад. Невідомі особи назвали мене по імені, я відгукнувся і потім мені завдали ушкодження в області правого ока. Невідомі особи зникли з місця події і не взяли нічого з моїх особистих речей".

Гурніцький пов'язує подію зі своєю професійною діяльністю, так як останнім часом здійснює фіксацію порушення виборчого законодавства по всій території Кіровоградської області.

Після скоєння нападу громадський омбудсмен написав заяву в поліцію, а також звернувся за медичною допомогою.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як відомо, чоловік є заявником в поліцію по одній справі з розміщення агітаційних матеріалів без вихідних даних на білбордах із зображенням одного з кандидатів у президенти України. Крім того, він свідчить у кількох подібних заявах в правоохоронні органи по білбордам, на яких зображені п'ять інших кандидатів.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що загроза втручання у виборчий процес на Україні залишається високою. Комітет українських виборців опублікував перелік областей, в яких рівень загрози російського втручання найвищий.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у нашій країні в 2019 році може статися криза на ринку праці, унаслідок чого в Давосі заговорили про зміну тривалості робочого тижня та її вплив на ефективність праці.

Також "Знай.uа" писав, що висока вартість українських ліків і їх низька якість призвели до того, що українці масово їдуть в найближче зарубіжжя за медичними препаратами. Враховуючи, що зарплата в сусідніх країнах в рази вище, ціна на лікарські препарати, навпаки, нижче в кілька разів.