Вже у вівторок, 29 січня, в Україну з Європи повернеться довгоочікуване потепління. В той же час буде досить мокро і сиро. Про це йдеться в повідомленні українського Гідрометцентру.

Так, температура в східних регіонах країни, а також у Чернігівській та Сумській областях вночі 7-12° морозу, а вдень 0-5° морозу. На решті території України вночі 0-6° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла. В Одеській, Миколаївській, Херсонській областях та Криму вночі близько 0°, вдень 5-10° тепла.

Крім того, в західних, північних, центральних регіонах, а також в Одеській області місцями очікується невеликий сніг з дощем, на решті території країни без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман, на українських дорогах місцями можлива ожеледиця.

За інформацією прес-служби Київської міської державної адміністрації (КМДА), 29 січня місцями можливий невеликий сніг, а вдень - сніг з дощем.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

З метою попередження травматизму та запобігання аварійних ситуацій, Управління з питань цивільного захисту КМДА закликало місцевих мешканців бути обережними, пересуваючись по місту, і рекомендує дотримуватися порад під час ожеледиці.

В Укргідрометцентрі повідомили, що на дорогах столиці ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м / с. Температура вночі від -2 до -4 градусів, вдень від +1 до +3.

карта Укргідрометцентру на 29 січня

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, в Києві 29 січня найвища температура вдень була 9,9° у 2002 році, а найнижча температура у столиці спостерігалася -22,5° в 1909 році.

Нагадаємо, народний синоптик Володимир Деркач розповів, що в цьому році в лютому не буде сильних морозов і хуртовин. Вночі очікується невелике зниження температури, а вже вдень практично по всій території України цей показник буде вище нуля.

Як повідомляв портал Знай.uа, у першій половині лютого можливі навіть морози до мінус 25 градусів, які будуть супроводжуватися сильним снігом. Таку думку висловив народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.uа писав, що користувачів мережі розлютили затори і затримки громадського транспорту у зв'язку з сильними снігопадами у Києві. І ось вже кілька днів поспіль кияни публікують фотожаби про погодну обстановку і прибирання снігу в столиці.