Один з найпопулярніших овочів в Україні - цибуля за минулий рекордно здорожчала серед інших. Експерти прогнозують черговий сплеск цін.

Про це повідомляє UBR.

За словами економістів, внутрішнє виробництво не покриває попит, а поставки овоча з Казахстану, звідки в основному останнім часом нам і привозили імпортний продукт, опинилися під загрозою. Їх овочесховища стрімко порожніють на тлі величезного попиту. Овочі імпортують також Росія, Польща, Сербія, Македонія, Румунія і Молдова.

цибуля

У результаті тільки за останній тиждень відпускні ціни на цибулю в Казахстані зросли на 5-7% до 0,1-0,3 €/кг. Причому на експорт йдуть вже не тільки великі добірні овочі, але і дрібний цибулю. До того ж далеко не всі казахські фермери мають можливість тривалого зберігання овочів, що ще більше підстьобує ціни.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

А от українські виробники, які ще мають достатньо овочів у сховищах, не поспішають їх виставляти. Ближче до весни продати їх буде значно вигідніше.

цибуля ріпчата

Хоча і сьогодні ціни на цибулю в Україні день у день оновлюють рекорди. За минулий рік кілограм овоча, за даними Держстату, подорожчав більше ніж утричі: у грудні 2018-го за нього в середньому просили 16,82 грн. До кінця ж січня оптові відпускні ціни на цибулю зросли до 17 грн./кг. А в київських супермаркетах кілограм овоча коштує близько 18 грн.

Нагадаємо, в Україні за чотири роки головні продукти здорожчали на 500%. У той час зарплата збільшилась лише на 128%, а пенсія - на 62%.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти розповіли, як виробники популярних продуктів підсовують підробки.

Також Знай.ua писав про те, що українців шокувало виготовлення популярних та улюблених плавлених сирків. Такої бридоти споживачі ще не бачили.

Дивіться: Суцільний обман в супермаркетах. Як не стати жертвою хитрих схем маркетологів