Сир з цвіллю. Звучить не так дорого і звабно, коли справа стосується звичайного плавленого сирка "Дружба", який зараз продається в кожному магазині України. Як повідомляє українська служба новин ТСН, журналісти проекту провели таємне розслідування, поїхавши на виробництво цього продукту, і залишилися в глибокому шоці від побаченого.

"Жахлива цвіль перетворюється на популярний їстівний продукт. Принаймні, про те, що він їстівний, каже обгортка. Це – плавлений сирок. "Дружба". Класика. З такого часто роблять салати, сирні супи або бутерброди. Але ми заглянули під обгортку. І від того, що там побачили – трохи не знудило, а рука потягнулася до телефону дзвонити всім: від швидкої до поліції, пожежників і санстанції відразу", – розповіли вони.

В ідеалі він повинен бути таким: кілька видів сиру, сир, сметана, масло вершкове, сухе молоко, солі плавці. Він на 100% повинен складатися з молочних жирів. Якщо все скласти до купи, то реальна ціна за один сирок – від 12 до 15 гривень.

Однак те, що журналісти побачили в цехах, наштовхує на зовсім інші думки.

"Підлога залитий якийсь сироваткою, на ній же лежать пакети з явною гидотою. Суцільна цвіль, що викидає мільярди спорів. Тут заражене все. По хорошому, для подальшої роботи підприємства цей цех спочатку варто було б спалити. Бо відмити його вже неможливо. Але тут не миють, навпаки, це і є сировина для того, що в яскравій обгортці скоро потрапить на магазинні полиці", – йдеться у сюжеті.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Колишні співробітники підтверджують сказане.

"Плавлений сир робився вже з такої сировини, яке вже відходи. Які там були залишки молочної промисловості. Вони туди додавали може трохи олії. І ось робилося таке сировину погане. Мили, мили сировину, приводили трішки якийсь вид і плавили. І воно вже все туди пішло, якщо не видно", – наголосила колишня комірниця Валентина Дмитрівна.

Експертиза виявила, що в плавленому сирку, на упаковці якого був написаний ідеальний склад, аж 85% немолочних жирів.

Виробникам фальсифікату після перевірок Госпродпотребслужба дала півроку на усунення недоліків і штраф за обман на маркуванні.

"Штраф склав 33 тисячі 384 гривні. І буде здійснена наступна позапланова перевірка", – пояснили у відомстві.

Тому ми радимо вам купувати тільки якісний плавлений сир і стежити за його складом. А коли ви знайдете сир, який би не тільки відповідав всім нормам безпеки, але і радував вас своїм смаком, рекомендуємо приготувати з нього шикарний суп з брокколі і плавленим сиром.

Нагадаємо, обережно – сметана, сир і морозиво. Як в домашніх умовах виявити пальмову олію в продуктах.

Як повідомляв портал Знай.ua. українцям показали, як перевірити на якість спиртне.