23 січня Кабінет міністрів прийняв постанову про радіочастотну ідентифікацію проходження техконтролю транспортом. На лобовому склі будуть клеїти мітку для автоматичного зчитування спеціальними приладами. Відповідні зміни прийняв Кабінет міністрів України.

Наголошується, що постанова набирає чинності через 3 місяці після публікації. Суб'єкти, які вже отримали бланки для обов'язкового технічного контролю (ВТК) транспортних засобів, можуть їх використовувати.

В обов'язковому порядку технічного огляду підлягають такі види автомобілів:

- вантажні автомобілі,

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

- автобуси,

- пікапи, фургони та причепи

- легкові автомобілі та автомобілі усіх типів, що перевозять небезпечні вантажі,

- легкові автомобілі, що належать юридичним особам і фізичним особам-підприємцям і використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання доходу,

- таксі.

Клейка радіочастотна стрічка розміщуватися на вітровому склі. Її мета — передавати інформацію на спеціальний зчитувач. Останній передаватиме дані вже безпосередньо на комп'ютер, де поліція буде перевіряти відповідні показники.

Нагадаємо, українських водіїв чекають серйозні зміни: повинен бути тільки один документ. На лобовому склі автомобіля відтепер будуть клеїти новий документ.

Як повідомляв Знай. ua, власникам евроблях стане туго: обдеруть на сотні тисяч. Фіскали озвучили захмарні цифри.

Знай. ua писав, що українським водіям нав'яжуть новий документ: інакше – штраф. Українців змусять мати при собі новий документ.