У вівторок, 29 січня, захист капітана затриманого українською стороною російського судна "Норд" Володимира Горбенко заявляє, що він безслідно зник понад дві доби тому.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на адвоката обвинувачено.
У відповідь на слова правника прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко повідомив, що у відомстві нічого про це не знають.

"Володимир Горбенко пропав безвісти. За словами родичів, в минулу суботу близько полудня Володимир пропав з дому, і ніхто його з тих пір не бачив. На зв'язок з рідними та адвокатами капітан не виходить", - написав адвокат Максим Могильницький в Facebook.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Окрім того він додав, що звернувся з офіційним запитом в прокуратуру АРК Крим та управління СБУ АКР Крим.

"У Генпрокуратуру з подібними заявами ніхто не звертався", - відповіли у свою чергу у ГПУ.

ГПУ
ГПУ

У посольстві Росії в Києві із ГПУ "солідарні": вони відповіли, що інформації про зникнення Горбенко до них не надходило.

"Ніяких коментарів дати ми не можемо", - відповіли в російському дипломатичному відомстві.

Варто нагадати, що 25 березня 2018 року прикордонники затримали в українських водах Азовського моря риболовецьке судно "Норд" під прапором РФ, зареєстроване у анексованому Криму.

Членів екіпажу звинуватили у порушенні порядку виїзду з окупованої території. Вони мали при собі паспорти громадян Росії, незаконно видані в Керчі.

30 березня суд заарештував судно. 19 червня Херсонський міськсуд відмовився продовжує термін арешт і дозволили капітану судан Володимиру Горбенко виїхати в тимчасово окупований Крим.

суд
суд

Нагадаємо, прокуратура Криму на виконання рішення Херсонського міського суду передала Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештоване кримське судно "Норд".

Як повідомляв раніше Знай.ua, український омбудсмен Людмила Денисова заявила, що процедура звільнення українських моряків з "ЯМК-0041" з-під варти в анексованому Росією Криму не була обміном.

Також Знай.ua писав про те, що капітан кримського сейнера "Норд" Володимир Горбенко, якого затримали в березні 2018 року, знову пропав без вісті, про що заявили його адвокати.