Російські спецслужби здійснювали спроби завербувати двох українських офіцерів, які мали доступ до державних таємниць.

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби СБУ.

Самі військовослужбовці розповіли, що від співпраці з окупантами відмовилися. Один з них пояснив, що спроба вербування сталася після його візиту в посольство РФ "для вирішення особистих питань". Другого військового намагалися завербувати співробітники ФСБ РФ під час його візиту в окупований Крим до родичів.

СБУ
СБУ

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

В СБУ заявили, що спецслужби РФ використовували психологічний і фізичний тиск, погрожували життю і здоров'ю військовослужбовців та членів їх сімей. Там у черговий раз закликали українців уникати поїздок в РФ, тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей і до Криму.

СБУ
СБУ

Варто нагадати, що хмельницький суд визнав жительку міста винною у державній зраді і підготовці теракту. Про це повідомляє прес-служба СБУ. Зараз вже відомо, що суд засудив жінку до шести років позбавлення волі. Варто зазначити, що в 2017 році жінку завербували представники російських спецслужб для виконання диверсійних робіт на території області.

Крім того, жінка займалася збором інформації про стратегічно важливі інфраструктурні об'єкти регіону. Більш того на неї було покладено завдання по збору персональних даних військовослужбовців української армії, які знаходилися в районі ведення бойових дій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Комітет виборців України перерахував основні загрози російського втручання у майбутні вибори Президента і Верховної Ради України. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення голови КВУ Олексія Кошеля.

У повідомленні наголошують, що найпотужніше інформаційне втручання держави-агресора Росії у передвиборчий процес в Україні найчастіше проявляється в трансляції аналогового телебачення в РФ в прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Нагадаємо, якими телефонами користуються президенти різних країн: iPhone для Трампа, HTC для Кіма.

Як повідомляв Знай.uа дипломат розповів, хто псує відносини України і Польщі: у Кремлі напружилися.

Знай.uа писав, путінську пропагандистку відправили нюхати пахви, минулого разу їй сподобалося.