В Київському районному суді відбулося чергове засідання у справі Алены Зайцевой.

На судове засідання по справі Олени Зайцевої 28 січня не з'явився адвокат підсудної - Юлія Козир. Вона подала до суду письмову заяву і попросила розглядати справу у її відсутність. Обвинувачена Зайцева та інші учасники процесу не заперечували.

Адвокат другого обвинуваченого у справі про ДТП, що забрав життя шести осіб, Геннадія Дронова Сергій Перепелиця звернувся до суду з клопотанням про допит слідчого Ігоря Волкова.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

UPD: 16.00 // Суд оголосив перерву у слуханні до 30-го січня. UPD: 15.30 // Адвокат Сергій Перепелиця подав до суду клопотання про повторний відвід експертів Харківського науково-дослідного інституту ім. Бокаріуса, які проводили автотехнічну експертизу у кримінальному провадженні. Він вважає експертів некомпетентними, посилаючись на те, що експерти Дніпропетровського НДІ змогли встановити, зокрема, швидкість Lexus. Щоб розглянути відвід, суддя Віктор Попрас викликав на наступне засідання чотирьох експертів Харківського НДІ ім. Бокаріуса. Розгляд відводу за присутності осіб, яким відвід заявлений, передбачений законом, пояснив суддя. Перепелиця просив допитати у суді експертів Дніпропетровського НДІ в той же день, коли буде розглядатися відвід експертам Харківського НДІ. Суддя відмовив. UPD: 15.06 // Адвокат Дронова Сергій Перепелиця клопоче про допит слідчого Ігоря Волкова. "Необґрунтовані дії слідчого Волкова призвели до того, що неможливо дати відповіді на питання, які виникають під час судового розгляду. Оскільки лікар Федірко та інші свідки посилаються на нього у своїх свідченнях, вважаю за потрібне викливати його до суду як свідка". Прокурори, адвокати обвинуваченої Олени Зайцевої та потерпілих виступили проти виклику до суду слідчого Волкова. Суддя Віктор Попрас відмовив у задоволенні клопотання. UPD: 14.45 // До суду не прийшла захисниця Олени Зайцевої Юлія Козир. Адвокатка подала до суду письмову заяву і попросила розглядати справу за її відсутності. Обвинувачена Зайцева та інші учасники процесу не заперечували. _________ У Київському райсуді Харкова продовжують слухати справу про аварію на вулиці Сумській. На засіданні мають вирішити, чи усі учасники процесу готові перейти до дебатів. Про це минулого засідання, 23 січня, повідомив суддя Віктор Попрас. Також сьогодні у суді мають заслухати клопотання адвокатки потерпілих Лариси Матвєєвої. Вона просить відвід експертів, які оглядали Олену Зайцеву після аварії. Нагадаємо, аварія сталася у жовтні 2017 року. На перехресті вулиць Сумської та Мечникова зіткнулись Wolksvagen Геннадія Дронова та Lexus Олени Зайцевої. Останній від удару відкинуло на тротуар. Там стояли пішоходи. Шестеро людей загинули. Ще шестеро - були травмовані.

Geplaatst door UA: Харків op Maandag 28 januari 2019

«Необґрунтовані дії слідчого Волкова призвели до того, що неможливо відповісти на питання, які виникають під час судового розгляду. Оскільки лікар Федірко та інші свідки посилаються на нього у своїх свідченнях, вважаю потрібним викликати його в суд в якості свідка», – заявив він.

Перепелиця вказує на той момент, що обвинувальний акт пішов у суд без обтяжуючої обставини.

Прокурори, адвокати обвинуваченої Олени Зайцевої та постраждалих виступили проти виклику до суду слідчого Волкова. Потерпілі вважають, що подібні розгляди будуть сприяти ще більшому затягування судового процесу. І якщо вже розбиратися у недбалості слідчого, то це повинно бути в рамках окремого судового провадження, впевнений адвокат Дмитро Марцонь.

Суддя Віктор Попрас відмовив Перепелиці у задоволенні клопотання.
У свою чергу той подав ще одне клопотання – про повторний відвід експертів, Харківського науково-дослідного інституту їм. Бокаріуса, проводили авто-технічну експертизу. Вони не змогли визначити швидкість позашляховика Зайцевої, хоча дніпровські фахівці назвали цифру – 106 км. год.

Суддя Віктор Попрас викликав на наступне засідання чотирьох експертів Харківського НДІ ім. Бокаріуса. Розгляд відведення в присутності осіб, яким відвід заявлено, передбачений законом, пояснив суддя.

Нагадаємо, суд Харкова викликав "старих друзів" Зайцевої: сухий з води не вийти.

Як повідомляв "Знай.uа" "карма" Зайцевої: в Харкові сталося кілька трагічних ДТП, замішані мажори.

Також "Знай.uа" писав, що зайцева могла запобігти смертельне ДТП: експертиза розставила все на місця.