Бойовики Путіна, засуджені в Україні за участь на війні у Донбасі, благають Кремль обміняти їх на українських політв'язнів в Росії.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на листи росіян, адресовані Путіну.

Журналісти опублікували три листа російських військових, які відбувають покарання в українських тюрмах.

"Я, Єгоров Сергій Геннадійович, уродженець Російської Федерації Свердловської області, був узятий в полон 14 квітня 2017 року в нічний час збройними силами України. Мене звинувачують в тому, що я є стрільцем ВС ДНР (Збройних сил Донецької Народної республіки) 5 ОМСБ (окремий механізований батальйон) 1 рота 2 взвод 2 відділення, я дійсно являюсь добровольцем, виконував свій патріотичний обов'язок", - йдеться в одному з листів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

бойовик "ЛДНР"
бойовик "ЛДНР"

"Виходячи із вищевикладеного, прошу Вас, Володимире Володимировичу, допомогти, посприяти у вирішенні питання щодо мого переведення в РФ або організувати і здійснити можливий обмін заручників і військовополонених громадян РФ на політичних в'язнів, полонених громадян України, які перебувають у в'язницях РФ. Здійсніть, будь ласка, всі необхідні заходи щодо повернення нас, громадян РФ, які перебувають у в'язницях України, до себе на Батьківщину", - пише іще один бойовик.

Аналогічні прохання Путіну відправили 22 росіян, ув’язнених в українських тюрмах.

Журналісти додають, що ці листи були написані ще у серпні 2018 року і відразу ж передані російській стороні дипломатичними каналами.

бойовик "ЛДНР"
бойовик "ЛДНР"

Однак у Росії не відповіли на жоден із листів, Путін не відреагував на прохання бойовиків.

"Ніхто так і не зацікавився долею співвітчизників, до них не поїхали консули, їм не стали слати передачі і писати листи, ніхто не зв'язався з їхніми родичами, Росія продовжувала грати в "ихтамнетов" на всіх рівнях", - резюмують медійники.

Володимир Путін
Володимир Путін

Нагадаємо, з'явилася нова інформація щодо полонених українських моряків.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Олег Сенцов надіслав листа, в якому розповів, що займається спортом, майже повернувся в свою вагу, і що у нього все добре, про що повідомив правозахисник Микола Щур.

Також Знай.ua писав про те, що уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова розповіла українському омбудсмену Людмилі Денисовій про стан здоров'я українського політв'язня Станіслава Клиха.