Український режисер, а нині політв'язень Олег Сенцов надіслав листа, в якому розповів, що займається спортом, майже повернувся в свою вагу, і що у нього все добре, про що повідомив правозахисник Микола Щур.

Як розповів Щур: "Передає привіт всім українським полоненим морякам і слова вдячності всім волонтерам, які їм допомагають". Також він уточнив, що листа Сенцов написав у четвер, 17 січня.

Перша віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що отримувала листи від політв'язня.

Вона повідомила, що: "Олег пише, що дуже важливо, що держава нарешті серйозно зайнявся підтримкою українського кіно і книги. Пише, що планує порадувати українців своїми новими книгами, сценаріями і фільмами. Також Олег вважає дуже важливими ініціативи і увагу до інклюзивної освіти ".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

До цього Сенцов вже слав листи Геращенко, в яких розповідав про те, що написав роман відразу після закінчення голодування.

Варто нагадати, що українського активіста Олександра Кольченко і режисера Олега Сенцова схопили в Криму 10 травня 2014. Їм висунули звинувачення в підготовці терактів, після чого винесли вироки, Сенцову до 20, а Кольченку - до 10 років позбавлення волі. Також з ними затримали Олексія Чирния і Геннадія Афанасьєва. Останній в даний час надится в колонії в місті Шахти Ростовської області, а Афанасьєва обміняли у 2016-му році.

Перебуваючи в ув'язненні, Сенцов оголосив голодування і вимагав звільнити всіх кремлівських політв'язнів, яка тривала 145 днів. 6 жовтня політв'язень припинив голодувати через погрози примусового годування. За словами його сестри, загроза смерті залишається високою навіть після припинення голодування.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що відеоролик, в якому дві бабусі жорстко осадили російського журналіста, отримав величезну популярність в мережі. В ролику зняті бабусі, які мешкають в США і представляють українську діаспору, переконують журналіста, що Україна значно давніша за Росію.

Як повідомляв портал "Знай.иа": відомий український політичний аналітик повідомив, що Зеленський запросто може стати президентом, оскільки найуспішніші політики, на його думку – артисти значною мірою.

ТакожЗнай.иа" писав, що російська актриса розповіла, що ледь не позбулася кар'єри за те, що засуджує політику Путіна.