Експерт-кінолог розповів, як поводити себе у разі, якщо вас атакує одна або зграя собак. У жодному разі не можна повертатися до тварин спиною і намагатися втекти.

Щоб не роздраувати собак остаточно - не слід кричати. Варто озброїтися чимось важким і постійно тримати тварин в полі зору. Такими рекомендаціями поділився кінолог Олексій Фомін, передає from-ua.

"Найголовніше - не почати кричати. Крик собаку починає збуджувати, вона від цього навіть отримує задоволення. Друге - в жодному разі не можна повертатися до зграї спиною. Завжди стійте до атакуючої собаки обличчям. Тому що в обличчя атакують тільки навчені собаки. Вулична собака завжди буде намагатися зайти зі спини, схопити за ногу ззаду, за руку. І третій важливий аспект - ні в якому разі не можна втікати. Потрібно завмерти і стояти на місці, руки притиснувши до себе", - розповів Фомін.

За словами експерта, якщо нападу не вдалося уникнути, то насамперед необхідно нейтралізувати ватажка зграї.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК
Показати ще

"Якщо собаки на вас вже біжать, потрібно якось нейтралізувати ватажка. Він буде бігти на вас першим. Потрібно схопити цегла, або щось важке, що є в руках, сумочку, телефон - це все не важливіше за здоров'я - і кинути в ватажка. При попаданні в цю собаку, вона розвернеться і втече. Собаки - це стадні тварини, тому інші побіжать за ним", - зазначив Фомін.

Він також стверджує, що тварини добре визначають силу людини по голосу, тому запал нападників собак може остудити загрозливий тембр.

Нагадаємо, під Харковом 4-річну дівчинку покусала бійцівська собака, її доправили в лікарню. Господиня собаки перебувала поруч.

Інцидент стався у понеділок, 28 січня в Дергачах, що на Харьківщині. За попередніми даними, дитина зробила різкий рух, на який відразу зреагувала тварина. Це також підтвердила поліція після того, як опитала свідків.