Українець поділився шокуючою історією про заробітки у Польщі, в результаті яких він отримав інвалідність та повернувся додому з підірваним здоров'ям та порожніми кишенями.

заробітчани
заробітчани

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на розповідь чоловіка.

Успішний менеджер колись процвітаючого Запорізького автомобілебудівного заводу Володимир Єременко подався на заробітки в Польщу у 2018 році, так як ні роботи, ні нормальної зарплати в Україні знайти не міг.

У Польщі чоловік офіційно працевлаштувався на фірмі, яка виконувала субпідряди для відомої корпорації KGHM - найбільшого виробника міді в Європі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

заробітчани
заробітчани

"21 серпня ми вийшли на роботу, як зазвичай. Нічого не віщувало біди. Нам дали завдання перемістити металеву конструкцію. Я відкручував сходи і вся конструкція зірвалася. Я полетів вниз разом з нею, сповз на підлогу і в ту ж мить зрозумів, що не відчуваю більше ніг. Мене вивезли за межі заводу на швидкій, перевантажили на вертоліт і відвезли в місто Зелена Гура. Там зробили операцію на хребті - поставили металеву пластину, щоб хребет тримався. За місяць до кінця реабілітації я уклав договір з юристами, щоб вони відстоювали мої інтереси і домагалися матеріальної компенсації. Юристи відомої в Польщі компанії VotumS.А побачили, що справа варта і, що вони можуть заробити на цьому процесі чималі гроші, пообіцяли "золоті гори", підписали договір. Потім мене перевели до Кракова, де я повинен був проходити реабілітацію вже за рахунок юридичної компанії. Але буквально за тиждень до закінчення реабілітації мені подзвонив помічник юриста і сказав, що мій роботодавець нібито зник і на нього завели кримінальну справу. Потім відверто резюмували: "Ми за ваше лікування платити більше не будемо. А страхову компанію ми не знайшли", - каже Володимир Єременко.

Закінчилася історія тим, що юридична фірма запропонувала Володимиру за свій рахунок лікуватися вже в Україні. Скалічений заробітчанин полякам став не потрібен і вони поспішили видворити його з країни. Причому зробили це некрасиво.

Лише під натиском консульства фірма Votum S.А. таки спромоглася купити квиток в Україну заробітчанину. В аеропорт в неділю, 27 січня українця везли з Варшави в таксі для інвалідів, абсолютно не пристосованому для перевезення людей на візку.

Нагадаємо, за десять років роботи в Італії Марія Чумало з Львівської області поховала матір, втратила родину і в результаті стала непотрібною своїм дітям.

Як повідомляв раніше Знай.ua, оголошеннями "Робота у Польщі" досі рясніє мережа, їх клеять на стовпах і роздають у буклетах на вулиці.

Також Знай.ua писав про те, що чеський уряд збирається подвоїти квоти на запрошення українських працівників в рамках програми, яка функціонує з 2016 року.