Не тільки сусідня Польща радує заробітчан, де вже тільки офіційно працює більше двох мільйонів українців. Так, днями з'явилася інформація, що Чехія вирішила збільшити кількість робочих місць для фахівців з держав, які не входять до ЄС.

Економічна палата Чехії повідомляє, що близько 97% чеських фірм шукають працівників з України. Про це пишуть чеські ЗМІ.

Заробітчани
Заробітчани

За інформацією журналістів, уряд Чеської Республіки запустив спеціальну програму "Режим Україна". Заяву на участь у ній подали більше 300 чеських фірм.

заробітчани
заробітчани

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Головна мета програми "Режим Україна" - прискорити процес врегулювання формальностей для українців, зацікавлених у роботі на чеських підприємствах. У Чехії найбільш затребувані фахівці з металообробки, зварювальники, ливарники, слюсарі, механіки, а також ремонтники. Фірми також проявили інтерес до покрівельників, паркетників, штукатурів, сантехніків та малярів.

заробітчани
заробітчани

Крім українців, чеські роботодавці наймають словаків, поляків, росіян, білорусів та молдаван. Робочими місцями в Чехії цікавляться громадяни Сербії та Монголії.

Варто нагадати, що в 2019 році Державна служба зайнятості анонсує чимало змін для українців і по-новому буде працювати з працевлаштуванням. Про це заявив в. о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко.

За словами чиновника, в нинішньому році всі безробітні які стали на облік у центри зайнятості, отримають кваліфіковану допомогу. Крім того, буде легше влаштуватися на роботу трудовим мігрантам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні продовжують боротися з безробіттям. Так, з'явилася інформація, що у розпорядженні Державної служби зайнятості присутні близько 150 тисяч вакансій. В. о. голови служби Валерій Ярошенко заявив, що це дуже високооплачувана робота. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Нагадаємо, заробітчани втратили головного друга в Європі: допомагав більше, ніж влада.

Як повідомляв Знай.uа жорстока парочка українських заробітчан влаштувала криваву баню в Польщі.

Знай.uа писав, у Польщі вигадали, як витрусити з українських заробітчан останнє.