Для участі в голосуванні переселенці і ті, хто бажають голосувати не за місцем прописки повинні подати заяву в органи Держреєстру виборців. Про це пише Хвиля.

Виборчі дільниці будуть працювати 31 березня 2019 року з восьмої години ранку до 20 годин вечора. Згідно з українським законодавством, право голосу на виборах президента україни мають громадяни України, яким на день виборів виповнилося 18 років. Не має права голосу громадянин, визнаний судом недієздатним.

Для участі в голосуванні на виборах-2019 жителі окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) повинні звернутися із заявою до відділення органів Держреєстру виборців, які перебувають на підконтрольній українській владі території, і вказати адресу виборчої дільниці, де людина бажає проголосувати. Відповідну заяву необхідно подати не пізніше, ніж за 5 днів (тобто до 25 березня 2019 року включно) до дати проведення виборів.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях, на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя можуть не докладати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування.

Взяти участь у голосуванні не за місцем прописки можуть не тільки переселенці, але і будь-який громадянин, який з об'єктивних причин не може з'явитись в необхідну для цього ділянку.

Для цього необхідно подати до Держреєстру виборців заяву, в якій вказується:

  • прізвище, ім'я, по батькові,
    дата, місце народження, унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності такої інформації),
  • виборчу адресу,
  • мотивування необхідності тимчасової зміни місця голосування,
  • адресу, де особа перебуватиме в день виборів, номер виборчої дільниці, який особа просить визначити місцем його голосування, із зазначенням виборчого округу та його номера (за наявності).

Крім того, до заяви додаються документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування (довідка з роботи, навчання, тощо).

При подачі заяви необхідно пред'явити документ, що посвідчує особу і підтверджує громадянство України (паспорт, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення військовослужбовця або військовий квиток).

Нагадаємо, від них залежить здоров'я і життя українців: що потрібно знати про облгази.

Як повідомляв Знай.uа, Коломойський відсудив у "Нафтогазу" $4 мільйони.

Знай.ua писав, суми в платіжках українців виросли в три рази, "Нафтогаз" шукає крайніх.