На трасу "Мукачево – Рогатин" у с.Ділове (поблизу туристичного знаку "Центр Європи") зійшла снігова лавина. Про це повідомляє інформаційний портал "Новини Закарпаття".

Величезна маса мокрого снігу повністю перекрила проїжджу частину. Затор автомобілів утворився на 5 км.

Станом на зараз, дорогу частково розчистили, і пропускають по декілька машин, під пильним наглядом рятувальників.

Раніше ми писали, що у Рахівському районі Закарпатської області напередодні ввечері троє 28-річних туристів з Києва у гори Стіг постраждали від сходження лавини, про що повідомив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль. Також він додав, що один з хлопців загинув.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

лавина в горах
лавина в горах

На своїй сторінці в Facebook Москаль написав: "Перед сходженням на гору хлопці зв'язувалися з рятувальниками і запитували, наскільки безпечний цей маршрут. Їм відповіли дослівно так: "Не ходіть, бо похорони дуже дорого обходяться" Незважаючи на попередження, усі троє вирішили піти в гори. Вже під час спуску вони зірвали першу лавину, яка засипала їх до пояса. А потім зірвали другу, яка накрила їх повністю".

Як стало відомо, в одного з туристів вийшло самостійно вибратися з-під снігу, після чого він розкопав свого товариша, а потім вони відшукали третього. На жаль, вони не встигли і молодий чоловік помер від нестачі кисню під товщею снігу.

Також він додав, що туристам разом зі своїм мертвим товаришом довелося заночувати в наметі, і у них вийшло зв'язатися з аварійно-рятувальним загоном лише вранці.

"Знай.uа" писав, що екстремальний відпочинок в Карпатах не залишив шансів: відомого лижника шукають вже дві доби.

Як повідомляв портал "Знай.uа": торгові ряди на ринку Дніпра не витримали ваги скупченого снігу і дружно впали.

Також "Знай.uа" писав, що негода в Карпатах призвела до того, що висота снігового покрову в деяких місцях досягає 228 сантиметрів.