7-річний українець довів британській енциклопедії, котра назвала найбільший у світі літак "Мрія" російським, його українське походження.

Про це пише Голос Америки.

У повідомленні йдеться, що 7-річний Захар Лісковий, який живе із батьками у США, знайшов прикру помилку в британській енциклопедії.

Там літак "Мрія" назвали російським. Однак Захар вирішив не пускати цей факт на самоплин і записав емоційне відеозвернення до видавництва із надією, що ті виправлять помилку.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Хлопчика почули - помилку і справді було виправлено, а маленький українець прославився на увесь світ завдяки своїй непохитній, як для такого юного віку, патріотичній позиції.

Нагадаємо, 7-річний українець змусив британську енциклопедію вибачитись за опис "Мрії" як російського літака.

Захар Лісковий помітив це у книжці, яку взяв у дорогу читати.

Допитливого хлопця це вкрай обурило, тому він записав відеозвернення. Завдяки поширенню в Мережі це відео потрапило і до авторів енциклопедії, котрі пообіцяли хлопцю виправити прикре непорозуміння вже в наступних накладах довідника.

"Я дуже пишаюся вами всіма. Ваша неймовірна підтримка допомогла! Ми сьогодні отримали лист від видавництва, і вони там написали, що помилка буде виправлена", - повідомив Захар у новому відеоролику.

Родина Ліскових родом із Новограда-Волинського на Житомирщині, а до США перебралася п’ять років тому.

На заводі "Антонов" вражені уважністю та вірністю своєму корінню маленького хлопчика та подарують Захарові модель "Мрії", а також обіцяють показати сам легендарний літак.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на знак вдячності капітан літака передав хлопчикові іграшкову модель "Мрії" та пообіцяв приїхати до українського школяра, який довів науковій енциклопедії, що найбільший у світі літак - родом з України, передає ТСН.

Також Знай.ua писав про те, що журналіст Clutch досліджує приватні дитячі садки міста Києва.