Журналіст Clutch досліджує приватні дитячі садки міста Києва. У цій колонці ти знайдеш інформацію про унікальний простір для дітей - дитячий садок Лелека.

У дитячому садку Лелека створені найкращі умови для гармонійного зростання і розвитку Вашої дитини.

Контакти:

Київ, Оболонський район, проспект Героїв Сталінграда 106

+380 97 211 0230

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Сайт

Про садок

Дитячий сад Лелека - ідеальний простір для дітей. Талановиті педагоги і вихователі щодня трудяться над розвитком і правильного виховання нового покоління. Тут приділяють максимум уваги кожній дитині, адже одна з головних цілей персоналу - розвиток унікальних здібностей дітей за допомогою інноваційних методик. Також велика увага дитячий садок Лелека приділяє фізичному здоров'ю, прищеплюючи дітям любов до спорту і спортивних занять. Почуття прекрасного - окремий пункт. Вихованці садочка мають можливість займатися живописом, музикою, танцями і театральною майстерністю.

Дитячий сад Лелека готує сміливих, самостійних і творчих особистостей. Нестандартне мислення, яке прищеплюють педагоги з ранніх років, в майбутньому допоможе дитині приймати цікаві та креативні рішення. Знання, які діти отримують в цьому просторі, вони зможуть успішно застосовувати протягом усього життя.

Садок випустив уже більше 800 дітей, які зараз успішно продовжують навчання і розвиток в навчальних закладах країни. Завдяки ретельному контролю адміністрації дитячого садка 100% батьків задоволені своїм вибором.

Особливості

Дитячий садок працює повний робочий день з 7.30 до 19.00. Це дає можливість батькам спокійно займатися своїми справами, знаючи, що дитина знаходиться під наглядом. Тут гарантують повну безпеку дітей. Відеоспостереження ведеться не тільки в приміщеннях дитсадка, але також і по всій території. Крім того, на постійній основі, в садку присутні представники надійної охоронної служби.

Здійснити вхід на територію садочка можливо виключно за іменними перепустками, які видаються тільки співробітникам і батькам. Пожежна сигналізація побудована за останнім словом техніки. Садок підключений до центрального пульту пожежної та охоронної безпеки.

Співробітники дитячого саду турбуються про всіх сферах життя своїх вихованців. Здоров'я дітей - не виняток. У медичному штаті Лелеки працюють доктор і медична сестра, які проводять огляд дітей щоранку під час того, як вони заходять в сад. Якщо раптом у дитини діагностували погане самопочуття протягом дня, тут передбачена окрема медична кімната, де малюк спокійно зможе дочекатися батьків.

Також в Лелека практикують регулярне зміцнення імунної системи. Діти на постійній основі беруть кисневі коктейлі і проходять комплекс загартовує процедур. Раз на рік діти проходять обов'язковий огляд невропатолога, окуліста, ЛОРа та хірурга.

Харчування

Меню дитячого садка максимально різноманітне. Воно складене згідно з рекомендаціями досвідченого дитячого лікаря. Шеф-кухарі подають збалансовану їжу, разом з якою в організм надходять всі необхідні корисні речовини, вітаміни і мікроелементи. Досвідчені кухарі використовують тільки охолоджені м'ясо і рибу, як джерело білка для росту і зміцнення кісток дитини. У раціоні дітей в обов'язковому порядку присутні овочі, фрукти, ягоди, соки та вітамінні напої.

Відмінною рисою садка Лелека також є відмова від смаженої продукції. Більшість страв готують в пароконвектоматі. Завдяки такій технології всі продукти зберігають смак і не перевантажують травну систему дитини.

Для підтримки і зміцнення імунітету підростаючого організму, малюки приймають кисневі коктейлі. Фахівці стверджують, що такі напої здатні поліпшити пам'ять, простимулювати мозкову діяльність і посилити фізичну активність.

Навчання, цікаві заняття

Розробляючи систему навчання дітей, тут подбали в першу чергу про різноманітність, так як зміст освіти підбирається індивідуально під кожну дитину. Рішення про те, за якою саме методикою буде навчатися дитина приймається на основі загальних і спеціальних здібностей та вподобань вихованця. Важливо відзначити і те, що педагоги прислухаються до побажань дітей, враховують настрій і конкретні інтереси.

Методики, які включені в загальний склад навчання:

Методика Монтессорі

Створення предметно-просторового середовища, в якому дитина зможе реалізувати свої природні здібності і задатки. Діяльність повинна бути вільною і самостійною. Педагог використовує в роботі самонавчальні засоби - матеріали, з якими вихованець працює, виконуючи вказівки педагога і діючи за зразком, а потім самостійно приступає до їх виконання. Індивідуалізація розвитку дошкільнят реалізується через взаємодію з матеріалами, з урахуванням права вибору дітей, природних потреб і вікових особливостей.

Система виховання Нікітіних

Методики раннього розвитку дітей, в першу чергу, базуються на відповідних дитячих іграх. За методикою Нікітіних вони повинні включати в себе спільну діяльність дитини і батьків. Завдання, які ставляться перед дитиною, мають різну форму: у вигляді інструкції, креслення, моделі. Таким чином дитина знайомитися з різними способами передачі інформації. Завдання задаються за принципом від простого до складного і мають дуже широкий діапазон.

Методика Глена Домана

Практика показала, що діти з захопленням розглядають картки з фруктами, тваринами, квітами, словами, точками і т. д., сприймають їх демонстрацію, як захоплюючу гру, а також можливість побути поряд з мамою і насолодитися спільним процесом навчання. Таке випереджальне навчання (навіть по 5 хвилин в день) стимулює розвиток різних відділів головного мозку, завдяки чому у дитини формується фотографічна пам'ять, дитина розвивається значно швидше за ровесників і від народження відкриває для себе світ енциклопедичних знань.

Методика Зайцева

Оволодіння дітьми читанням, сприяє включенню багатьох життєвих моментів в орбіту дитячої діяльності і інтересів. Згідно з вимогами базової програми розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі» та програми розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт», важливою умовою становлення особистості в дошкільному віці є створення оптимальних умов для найбільш повного розкриття потенційних можливостей кожної дитини.

Методика Сухомлинського

Основною в науково-теоретичних працях і практичному досвіді Сухомлинського є його філософсько-педагогічна система ідей і поглядів на дитину, як на найвищу цінність. Педагогіка Сухомлинського - це педагогіка серця, дитиноцентризму і толерантності, яка базується на ідеї наближення навчально-виховного процесу до природи конкретної дитини. Педагог створив таку психолого-педагогічну систему, в якій усе зосереджено навколо дитини.

Технологія саморозвитку

Оволодіння дитиною корисними для самостійної діяльності засобами, розвиток його пізнавальних здібностей, мовних навичок, інтелектуальної ініціативи, творчості і самовираження проходить природно, відповідно до розвитку - «дитина ніби сам себе розвиває».

На базі дитячого садка працюють також групові заняття:

  • гурток іноземної мови;
  • гурток підготовчої спортивної гімнастики;
  • гурток логіко-математичний з елементами економіки;
  • гурток образотворчої діяльності, живопису;
  • гурток образотворчого мистецтва «Радість творчості»
  • гурток «Весела абетка»;
  • гурток «Цікаві шахи»;
  • гурток хореографії;
  • гурток «Театральне віконце».

Що потрібно, щоб потрапити в дитсадок?

Садок приймає дітей віком від 2,8 місяців. Для того, щоб потрапити на співбесіду, попередньо потрібно записатися по телефону, вказаному вище.

Список необхідних документів:

  • медична карта дитини;
  • при необхідності надати рекомендації з приводу харчування від фахівців;
  • свідоцтво про народження;
  • анкетні дані;
  • передоплата за місяць;
  • оформлення заяви на прийом.

Контакти:

Київ, Оболонський район, проспект Героїв Сталінграда 106

+380 97 211 0230

Сайт

Нагадаємо, чим годують наших малюків у дитячих таборах і школах.

Раніше Знай.ua повідомляв, хто відповість за брак підручників в Україні.

Також Знай.ua писав, гніздо "русского мира" засікли в школі під Києвом.