У Міністерстві охорони здоров'я відреагували на відео народного депутата від Радикальної партії Олега Ляшка, на якому йому роблять щеплення проти кору і де він стверджує, що вакцин немає.

Учора відчув наслідки «медичної реформи» на власній шкурі. Вчора я проводив зустрічі на Чернігівщині. Мені зателефонував товариш, з яким я спілкувався на днях, і повідомив, що у нього кір. Значить і я міг заразитись. Щоб не захворіти, треба зробити щеплення якомога скоріше. 4 години ми з Ігор Мосійчук і Serhii Skuratovsky шукали вакцину по всій країні. Підняли на вуха кількох головних лікарів, головного інфекціоніста МОЗ та ще багатьох знайомих. Вакцини ніде немає. Врешті, через 4 години знайшли «по блату» кілька ампул. У 12 ночі мені зробили щеплення у Прилуцькій лікарні. А як знайти таку вакцину простим людям?! В країні епідемія кору. Тільки у Києві за останній час померло 7 людей. Супрун розказує, що люди не хочуть робити щеплення. Брехня! Вакцини немає або неякісна! Ми подали у суд, щоб зняти з посади Уляну Супрун, яка винна у цьому геноциді. 15 лютого відбудеться перше засідання. Як Президент я забезпечу людям доступ до якісної медицини і ліків. Досить вбивати українців!

Geplaatst door Олег Ляшко op Woensdag 30 januari 2019

"Лідер Радикальної партії брудно маніпулює інформацією і, звинувачуючи всіх навколо у брехні і вбивствах, сам ставить під загрозу питання національної безпеки - вакцинацію. В умовах епідемії кору це недопустимо й аморально!", - підкреслили у Супрун.

Вони спростували ряд тез у заяві Олега Ляшка:

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Фейк: "Шукали вакцину по всій країні. Підняли на вуха кількох головних лікарів, головного інфекціоніста МОЗ та ще багатьох знайомих. Вакцини ніде немає"

Факт: В МОЗ України не існує посади головного інфекціоніста. Цю посаду ліквідували ще у липні 2017 року. Вакцини треба шукати не у головних лікарів або інфекціоністів, а в комунальних закладах охорони здоров'я первинної ланки.

вакцинація
вакцинація

Фейк: "Через 4 години знайшли "по блату" кілька ампул"

Факт: Вакцини не надаються "по блату", "для своїх" або за домовленостями. Існує чітка процедура, визначена законодавчо. Вакцинуватися за календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно всі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику — військові, учасники ООС, студенти, педагоги і медики. Так само вакцинуватися можуть люди, які контактували з хворим на кір. Ці процедури є абсолютно чіткими і прозорими.

Вакцинація проти кору є плановим заходом. У випадках контакту з хворим на кір щеплення, за рекомендацією лікаря, може проводитися негайно. Екстрено - значить протягом 72 годин після контакту. Народний депутат заявляє, що йому зробили щеплення “о 12 ночі”. Це грубе порушення норм і вимог роботи співробітників медустанови.

вакцинація в Україні
вакцинація в Україні


Фейк: "Вакцини немає чи вона неякісна!"

Факт: Всі вакцини проти кору, закуплені за кошти Держбюджету Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), якісні і безпечні. Якість вакцин підтверджено прекваліфікацією Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) і масштабним досвідом використання в різних країнах світу.

Фейк: "Тільки в Києві за останній час померло 7 осіб".

Факт: За 4 тижні цього року на кір захворіли 11 757 людей по всій Україні, померли 6. У Києві - 901 випадок кору, у Київській області - 552, і жодна людина не померла від кору - ні в Києві, ні в Київській області.

Нагадаємо, медики скаржаться на українців, які не щеплюють дітей від небезхпечних інфекцій через релігійні переконання.

Як повідомляв портал Знай.ua, медики розповіли, як розпізнати кір на ранніх стадіях.

Також Знай.ua писав про те, що вчені створили нову вакцину від малярії.