В 2018 році експорт ІТ-продукції склав 4,5 мільярда доларів, за цим показником індустрія посіла друге місце в Україні. Всього в країні працює 184 тисячі програмістів.

Ці цифри озвучив Максим Яковер, СЕО інноваційного парку UNIT.City під час презентації першого путівника по українській IT-індустрії, повідомляє "Економічна правда".

У 2017 році обсяг експорту склав 3,6 млрд доларів або 3,4% українського ВВП.

Путівник був створений співробітниками інноваційного парку UNIT.City, а також інвестиційного фонду WNISEF.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Нашою метою було створити продукт, який українці брали з собою на міжнародні заходи і, разом з презентацією свого проекту, представляли країну та її досягнення за останні роки. Адже від іміджу країни також залежить успіх бізнесу", – стверджує СЕО UNIT.City.

Гайд містить понад сто сторінок і вісім великих розділів. У нього входять: топ-компанії (продуктові і сервісні), активні фонди та великі інвестиційні угоди, перспективні стартапи, акселератори, R&D-центри, міські кластери і коворкинги, державні ініціативи, освітні програми, спільноти і події.

За словами організаторів, такі проекти має кожна велика ІТ-держава або місто. Серед прикладів – Нідерланди, Барселона, Ізраїль, Берлін.

За інформацією путівника, 20% компаній, які займають провідні позиції в сфері розробки програмного забезпечення для мобільних платформ, мають офіси в Україні.

В нашій країні працює 4 тисячі IT-компаній і понад 110 R&D центрів відомих міжнародних компаній.

Нагадаємо, що відомий блогер показав, з чого складається Xiaomi Mi Mix 3, у якого є механізм слайдера в корпусі. Сам виробник заявляє, що якості механізму вистачить на 500 тисяч відкриттів і закриття камери.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що продажі Pixel 3 з тріском провалилися. Як виявилося, смартфон володіє величезною кількістю недоліків.

Знай.uа писав, що компанія Apple приготувала новий ігровий сервіс. Судячи з усього, яблучна компанія готується до випуску ігрового пристрою, типу iPod Touch, що раніше підтверджували інсайдери.