Кабінет міністрів України придавив своїм "Покращенням" саму незахищену і вимагає особливої турботи прошарок населення – пенсіонерів. Так, в 2019 році, в якому і так обіцяють багато неприємних "сюрпризів", деякі пенсіонери можуть зіткнутися зі зниженням пенсій, пише Хвиля.net . Всьому провиною те, що уряд вирішив запровадити нову формулу підрахунку пенсій, в якій коефіцієнт оцінки стажу буде знижений 1,35% до 1%.

"Чудова" пенсійна реформа підвищить значимість трудового стажу, але сенсу в цьому особливо не буде, оскільки гроші у пенсіонерів все одно відберуть, якщо їх трудовий стаж здасться недостатнім при перерахунку. Про нововведення розповіла генеральний директор Української федерації страхування Галина Третьякова в ефірі одного з українських каналів.

Експерт уточнила, що завдяки нововведенням пенсії окремих українців можуть бути зменшені на 20-25%.

Перші перерахунки пенсій, згідно з твердженнями представників уряду, заплановані на березень, потім частина пенсій буде перерахована в жовтні.
Вона зазначила, що в 2018 році Мінсоцполітики було запущено «перехідний період» для пенсій — виплати підраховувалися за формулою, де враховувався старий коефіцієнт, але роль стажу була посилена. При такому підрахунку пенсії могли тільки рости.
Раніше Кабінет міністрів запланував провести автоматичну індексацію пенсій у березні, згідно з якою у 9 мільйонів українських пенсіонерів виплати зростуть у середньому на 17-18%. Надбавка буде коливатися в залежності від доходів пенсіонера на місці роботи і його трудового стажу. Збільшені надбавки до пенсій можуть бути в тому випадку, якщо зарплата особи на місці роботи значно перевищувала середні заробітки по країні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, раніше ми писали як не дати вкрасти свій голос на виборах – 2019.

Також, Коболєв розповів, скільки газу насправді належить українцям: якщо ви раптом не знали.

Нагадаємо, цінові стрибки у лютому: на що українцям потрібно відкладати вже сьогодні.

Як повідомляв Знай.uа, українцям дозволили не платити за комуналку перед виборами.

Знай.uа писав, Порошенко напав на Зеленського і Тимошенко під час форуму в Києві.