У "Нафтогазі" задоволені рішенням українського уряду повернути норми споживання газу на рівень 3,3 кубічних метри.

Про це стало відомо завдяки заяві голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

"Ми сподіваємося, що ця постанова зможе витримати юридична тиск", - заявив Коболєв.

Також глава "Нафтогазу" розповів, що облгази Дмитра Фірташа успішно оскаржували в судах і блокували подібні постанови.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нафтогаз
Нафтогаз

Варто нагадати, що "Нафтогаз України" висунув дві умови для безкоштовного встановлення лічильників для населення. Зокрема, керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв розповів, що державний монополіст завжди підтримував встановлення газових лічильників для населення, проте компанія не має відповідних повноважень. Більш того Коболєв розповів, що всім домогосподарствам доведеться підписати договір з "Нафтогазом". Таку "схему" вже відпрацьовано в Кіровоградській області.

Також існує і друга умова за якою "Нафтогаз" погодиться встановити лічильники. Зокрема, мова йде про зміну фінансового плану компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів змінив норми споживання блакитного палива для побутових споживачів, які не мають лічильників. Починаючи з 30 січня норми споживання газу знизять втричі: до 3,29 куб. м. на одну людину в місяць. Перший раз Верховний суд звинуватив Кабмін у порушенні регламенту, визнав його рішення незаконним і повернув минулорічні норми споживання у 9,8 куб. м. Однак чиновники не відступають і другий раз змінюють рішення.

Як підкреслили представники Міненерговугілля, на сьогодні населення реально споживає в середньому вдвічі більше блакитного палива, ніж встановив Кабмін. Крім того, норми коригують, орієнтуючись на субсидіантів.

Нагадаємо, цінові стрибки у лютому: на що українцям потрібно відкладати вже сьогодні.

Як повідомляв Знай.uа українцям дозволили не платити за комуналку перед виборами.

Знай.uа писав, Порошенко напав на Зеленського і Тимошенко під час форуму в Києві.