У "Нафтогазі" вже визначилися з кількістю грошей, які необхідно відсудити у "Газпрому". Так, сума фінансових претензій "Нафтогазу" до російського монополіста, в рамках судових процесів, складає 18,7 мільярдів доларів.

Про це стало відомо завдяки заяві голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Нафтогаз
Нафтогаз

За його словами, в рамках раніше виграного арбітражу у Стокгольмі українська компанія має намір стягнути з Газпрому" 2,1 мільярда доларів. Українська компанія в якості компенсації планує накласти арешт на європейські активи "Газпрому".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У поточному році "Нафтогаз" також став ініціатором нового арбітражу, в рамках якого вимагає від "Газпрому" зміни тарифу на транзит газу в 2018-2019 роках і "компенсації недоїмок" більш ніж на 11,6 мільярдів доларів", - пояснив голова компанії.

Варто нагадати, що на території Росії стрімкими темпами виснажуються старі родовища, в той час, як знайти нові поклади з сировиною, яку легко витягується, поки не вдається. Згідно з даними проекту російського Міністерства природних ресурсів і екології, нинішні показники нафтовидобутку в Росії "недостатньо забезпечені запасами розроблюваних родовищ".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв не зміг поки що витратити премію в кілька мільйонів, яку йому дали за перемогу над "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі. Він додає, що не може назвати суму премії, так як це "конфіденційна інформація".

"Розмір бонусу визначала спостережна рада, не я сам. І його було визначено, наскільки я розумію, на мінімальному ринковому рівні", - підкреслює Коболєв.

Нагадаємо, святкувати ще рано, але можна приготуватися: ціни на автогаз різко обвалилися.

Як повідомляв Знай.uа Нафтогаз переведе українців на буржуйки: і вівці цілі, і Коболєв в теплі.

Знай.uа писав, тарифи на газ: українці без лічильників отримають нові платіжки.