30 січня одна з найвідоміших українських одностатевих пар одружилася в Нью-Йорку. Цивільний активіст Богдан Глоба з Полтавської області і його супутник, вінничанин Василь офіційно уклали одностатевий шлюб за кордоном.

Богдан не був в Україні вже два роки, зараз він живе в Америці, а його друга половинка, Василь, прилетів зовсім недавно.

Богдан Глоба - ЛГБТ-активіст, колишній помічник комітету з прав людини при Верховній Раді і керівник спільноти Proud Ukraine.

В Україні одностатеві шлюби все ще є незаконними, тому полтавцю Богдану і вінничанину Василю довелося вступити в законний союз за океаном. Церемонія розпису була показана в прямому ефірі на Facebook.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Хоч цей шлюб і не буде вважатися дійсним на Батьківщині молодят, в більшості європейських країн це одруження буде визнано законом. Серед країн, де одностатеві шлюби легальні - Швеція, Іспанія, Нідерланди, Бельгія та багато інших. Також їх союз буде дійсним на всій территориии США.

Geplaatst door Bogdan Globa op Woensdag 30 januari 2019

Як повідомляв портал "Знай.ua", озброєна група невідомих жорстко розправилася з відомим репером. Відомо, що кривава трагедія сталася 10 січня. Бандити випустили в музиканта вісім куль, в той час, коли хлопець їхав на своєму мотоциклі. Відомо, що мова йде про перший в Пуерто-Ріко відкритому гея і борця за права ЛГБТ-спільноти Кевіна Фрете, який активно займався музичною кар'єрою.

Також "Знай.ua" писав про те, що відразу після початку нового 2019 року в австрійському місті Фельден дві жінки уклали шлюб, таким чином, вперше скориставшись можливістю реєстрації шлюбів для одностатевих пар, яка відкрилася з 1 січня 2019 року. Раніше, в жовтні 2018 року, в Австрії офіційно вже зареєстрували перший в країні одностатевий шлюб між двома мешканками столиці. Це були жінки, які спільно з чотирма іншими одностатевими парами і за підтримки комітету "Лямбда", який захищає права ЛГБТ, подали в Конституційний суд Австрії.

Крім того, "Знай.ua" повідомляв про те, як дружина Олександра Турчинова Ганна зробила скандальну заяву про ЛГБТ-спільноті. В інтерв'ю для "Громадського телебачення" кандидат педагогічних наук Ганна Турчинова назвала представників ЛГБТ "відхиленням від норми", чим буквально розлютила українців.