Для військових Збройних сил України в січня зарплати підвищили на 30%.

Таку інформацію повідомив міністр оборони України Степан Полторак під час засідання Комітету реформ, повідомила прес-служба відомства.

"Ми зробили все можливе для того, щоб підвищити рівень мотивації військових до проходження військової служби в Збройних Силах України. З 1 січня 2019 р збільшено грошове утримання всіх військових більш ніж на 30 відсотків", - зазначив міністр.

Чиновники зазначають, що відтепер грошовое забезпечення для командира механізованої бригади становить 25,4 тис. грн. У свою чергу, командир роти отримає 15,3 тис. грн. Для солдата-контрактника першого року служби зарплатню збільшили до 10,2 тис. грн.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"У порівнянні з 2018 роком, фонд грошового забезпечення на 2019 збільшено на 15,2 млрд грн, або на 41%", - повідомив Полторак.

Нагадаємо, командир польського військового континенту НАТО майор Радослав Кравець поділився своїм враженням про українських військових. За його словами, українські військові мають унікальний досвід, якого зараз немає ніде в світі.

«Українці мають унікальний бойовий досвід, аналогів якому зараз немає в світі. Під час проведення ціх навчань ми були спостерігачами. У наші обов'язки входило стежити за тим, наскільки грамотно і коректно українські військові організують свої навчальні місця, чесно і відповідно до поставленним завданням проводять навчання, наскільки уважно ставляться до питань безпеки», - розповів він.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав: "Українські бійці в складі стабілізаційної місії ООН в Республіці Конго показали, де раки зимують, місцевим терористам.

Також "Знай.ua" писав про те, що в одній з військових частин ЗСУ на Докучаєвському напрямку військові здійснюючи превентивні дії на нейтральній території лінії зіткнення знайшли і знешкодили засідку ворога.