Командир польського військового континенту НАТО майор Радослав Кравець поділився своїм враженням про українських військових. За його словами, українські військові мають унікальний досвід, якого зараз немає ніде в світі.

Про це майор розповів, спостерігаючи за тактичними навчаннями в Україні.

«Українці мають унікальний бойовий досвід, аналогів якому зараз немає в світі. Під час проведення ціх навчань ми були спостерігачами. У наші обов'язки входило стежити за тим, наскільки грамотно і коректно українські військові організують свої навчальні місця, чесно і відповідно до поставленним завданням проводять навчання, наскільки уважно ставляться до питань безпеки », - розповів він.

Інформацію надав портал "Politeka".

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Кравець додав, що підводячи підсумки, він поставив українцям високий бал.

Навчання за програмою «Багатонаціональної тренувальної місії - Україна» (JMTG-U) проходили на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Навчання проходили в складних погодних умовах: дуже низькі температури, сніг і холодний вітер.
Їх відмінною рисою стало те, що в складі українських підрозділів були присутні військовослужбовці з країн - членів НАТО.

Раніше успіхи українських військових вже були помічені в НАТО. 22 березня 2018 року Голова Військового комітету НАТО Петро Павло заявив, що за останні роки Україна суттєво наблизилася до європейських стандартів.

«НАТО і окремі держави-члени продовжувати підтримувати Україну, оскільки ми твердо віримо, що незалежна і стабільна Україна, віддана демократії та верховенству права, є ключем до євроатлантичної безпеки», - заявив керівник вищого військового органу НАТО.

За словами Голови, по останнім часом Україна справив Істотний прорив у сфері тренування солдатів, розвитку військово-морських сил, логістики та військової медицини.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав: "Українські бійці в складі стабілізаційної місії ООН в Республіці Конго показали, де раки зимують, місцевим терористам.

Також "Знай.ua" писав про те, що в одній з військових частин ЗСУ на Докучаєвському напрямку військові здійснюючи превентивні дії на нейтральній території лінії зіткнення знайшли і знешкодили засідку ворога.

Ще "Знай.ua" писав про те, що в контрольних пунктах в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі ускладнюється пропуск транспортних засобів.