2 лютого всі слов'яни відзначають свято на честь бога справедливості Перуна і його дружини, Богині достатку, небесної блискавки Перуниці (або Діви Додоли) - Громниці. Це один з великих свят кологода, і кожен бажаючий може отримати в цей день очищення, зцілення від хвороб, силу процвітання і головне, створити потужні вогняні свічки, які так і називалися громнични. Про саме свято і про те, що потрібно робити в цей день спеціально для Знай.ua розповіла відома українська віщунка та ведунья Світлана Калашник.

Світлана Калашник закликає шанувати традиції наших предків

У чому основний сенс даного свята?

Наші предки вірили, що в цей день зустрічається Богиня смерті і зими Морена з Богинею молодості і весни Лелею в битві, адже скоро період холодів прийде. В результаті цього протистояння на небі з'являлася блискавка - знак Богів Перуна і Перуниці. Кажуть, що саме 2 лютого можна помітити рідкісне явище - зимову блискавку. І вважається, що будь-яка свічка (як земне уособлення Вогню небесного) створена в цей день, несе потужну силу.

Що ж потрібно робити в цей день?

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

В першу чергу славити наших Рідних Богів Перуна і Перуницю за їх підтримку і допомогу. Для цього можна намалювати знак блискавки, як основний знак Богині достатку, запалити свічку. І звернутися наступним українським Славленням: «Діво Додолі, поклонюся до подолу. Дозволи Діво- мати разом з тобою статі. Разом дива Перуна вітаті. Додолі, прийми свою доню. Вогню силу, вогню праву на любов, частку та здоров'ї. Діво Додолі. Поклонюся до подолу. Стану з тобою мати, Перуна вітаті».

Свічку бажано зробити своїми руками, за допомогою гніту і вощини методом катання (обернути вощиною гніт), можна додати при виготовленні навьепрогоняющіх трав (виганяють нечисть): оман, полин, м'ята, деревій. Рекомендую в цей день зробити побільше свічок, так як вважається, що сила, яка очищає і наповнює їх, зберігається в них цілий рік.

Подібні свічки зможуть захистити вас від бід

В яких випадках використовувалися ці свічки протягом року?

Це найважливіші події в житті Рода: їх запалювали під час народження дитини - так як Діва Додола так само є і Богинею Родючості, можна зробити спеціальну свічку на зачаття дитини запалювати її з проханням до Перуниці про дарування дитя. Також ставили запалену свічку поруч з тяжко хворим, для додання йому життєвої сили - поміщали в руки померлому родичу, щоб допомогти душі отримати очищення. Очищали будинок (від енергетичного бруду), рідних (від наклепів, пліток, псування), худобу та хлів. Найбагатший рід з поселення завжди заходив з запаленою свічкою в будинок друзів, щоб принести в нього достаток.

Зберігати ці свічки стоїть поруч з кумирами Богів, вашими особистими духовно - цінними речами. Наші пращури називали таке місце Червоний Кут.

Вогненні обряди на Громницю.

Для очищення будинку варто обійти з палаючої свічокою периметр житла протисолонь (проти годинникової стрілки), добре очистити рідних Перуниці (проводити свічкою перед людиною і ззаду, за напрямком: лоб, ліве плече, праве плече і пуп). Такі ж Перуниці (знаки блискавки) добре «ставити» свічкою на вікнах і дверях як захист від недобрих слів на адресу вашого Роду. Запалюйте більше вогнів у цей день, славте Перуна і Перуницю, і нехай рідні Боги дарують вам достаток, процвітання і захистять від негараздів.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що "Богиня Смерті" і "Відьма Сатани" створює свою секту, а до цього була порноактріссой.

Також ми писали про те, як відьма розповіла, яка Володимир Зеленський людина насправді.

І найголовніше - на Донбасі орудує небезпечна група відьом: містична чортівня в зоні ООС не дає спокійно спати окупантам.