На суботу, 2 лютого, Національний банк України (НБУ) встановив такий офіційний курс долара США до гривні:

Про це свідчать дані регулятора.

Таким чином, у порівнянні зі значеннями 1 лютого, курс долара впав відразу на 17 копійок після зниження на дві копійки. При цьому за тиждень – з 28 січня – долар подешевшав вже на 25 копійок.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Нагадаємо, що в лютому очікується можливе зміцнення національної валюти до позначки в 27,5 грн/$. Другий місяць року традиційно стає періодом зміцнення гривні.

В Україні лютий може початися з курсом 27,6 грн/$ (проти діючих 27,77 грн/$), такий прогноз дає старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб. При цьому готівковий долар може досягти позначки в 27,5 грн/$.

"Зміцненню гривні останні тижні сприяє "дефіцит" покупців валюти на ринку", – каже експерт.

Традиційно в цей період експортери отримують перші валютні виручки, вони несуть їх в українські банки і тим самим поповнюють пропозиції долара.

Серед позитивних факторів відзначається і зниження гривневої ліквідності в банківській системі, продаж валюти покупцями ОВДП, які номіновані в гривні. В сукупності всі ці фактори розгорнули тенденцію і дозволяють від девальвації перейти до ревальвації гривні.

Плавне коливання в межах вузького коридору обіцяють і в Нацбанку. Глава регулятора Яків Смолій на прес-конференції заявив, що золотовалютних резервів (а вони досягли рекордної за п'ять років позначки) достатньо для утримання стабільного курсу.

Як раніше писав "Знай.uа", з березня 2019 року українським пенсіонерам почнуть перераховувати виплати. Як розповів Андрій Рева, оновлені пенсії почнуть приносити вже з березня, але при цьому їх зростання не буде вище, ніж 17.4%.

Також "Знай.uа" писав, що нещодавно популярний комік і шоумен, а нині кандидат у президенти України Володимир Зеленський опублікував електронну декларацію за 2017 рік.