У зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі тільки за перший день лютого було зафіксовано п'ять обстрілів українських позицій окупантами. Примітно, що бойовики не посоромилися двічі застосовувати зброю, яка заборонена Мінськими домовленостями. На щастя, в лавах українських бійців обійшлося без втрат.

Як стало відомо з повідомлення прес-центру штабу ООС, терористи відкривали вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів крупного калібру, а також мінометів калібру 82 мм. поблизу селищ Красногорівка та Павлопіль.

Крім цього, в смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики обстріляли позиції українських військових два рази з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї – в районі хутора Вільний, а в районі населеного пункту Кримське - також і з мінометів калібру 82 мм.

У штабі розповіли, що в результаті обстрілів постраждалих військовослужбовців Об'єднаних сил немає. Українська сторона придушувала вогонь противника черговими вогневими засобами. Згідно з розвідданими, окупанти зазнали втрат – двоє вбитих і ще двоє поранених.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що бійці окремого загону спецпризначення "Азов" повернулися на передову в зоні ООС, щоб об'єднатися з військовими ВСУ. Як відомо, батальйон залишив Маріуполь літом 2016-го і перейшов в Запорізьку область за наказом командування Нацгвардії.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у січні 2019 року українські військові завдали величезних втрат терористичним угрупованням на Донбасі. Зокрема, лише за місяць були усунені близько 75 бойовиків і майже 59 терористів отримали поранення різного ступеня тяжкості. Варто відзначити і втрати, які не пов'язані з проведенням бойових дій (порушення заходів безпеки, ДТП, смерть в результаті суїциду, вбивство з необережності) – таких 7, ще 9 отримали поранення.

Також "Знай.uа" писав, що український військовий на Донбасі потрапив у полон до бойовиків. 79-я десантно-штурмова бригада підтвердила, що 20-річний десантник, якого полонили терористи, насправді є військовослужбовцем миколаївської військової частини.