Російські медики протягом трьох років не могли виявити очевидної аномалії в розвитку у дитини, поддаючи її нелюдським стражданням. Повідомляє Politeka.

У глибинці Російської Федерації народилася дівчинка з дуже тяжкою аномалією - відсутністю ануса. При цьому дипломовані медики три роки розводили руками, не помічаючи цього дефекту. Батьків лікарі вперто не чули, проте тепер подружжя Гальцевых з Ліскинського району Воронезької області збираються вимагати через суд від медиків відшкодування збитків.

Дівчинці Варі був поставлений діагноз «атрезія ануса з ректовестибулярным свищем». Це формулювання була надане аж через три роки постійних звернень до медиків.

При цьому ніхто їх фахівців не помітив у малятка відсутності ануса.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також тільки через три роки батьки дитини дізналися, що при такому дефекті важливо якомога раніше, ще у немовляти, провести операцію. Проте, дівчинка разом з матір'ю були виписані додому на четвертий день після пологів із запевненнями лікарів про те, що дитина повністю здорова.

З часом батьки стали помічати, що у дівчинки є проблеми з організмом, хоча не могли зрозуміти які саме. Вони помітили, що статеві органи дитини виглядають «якось не так».

Під час планового огляду фахівців, коли дівчинці виповнився один рік, батьки поділилися з лікарем своїми переживаннями й спостереженнями, повідомивши, що дівчинка страждає запорами. Але почули у відповідь, що, у зв'язку з віком дитини, «дірочки розташовані близько, надалі все розійдеться».

У віці трьох років мама дівчинки вже вкотре заговорила на профогляді про те, що з розвитком анального отвору у її дочки відбувається щось неправильне. Її направили до хірурга, і його огляд підтвердив, що батьки хвилювалися не даремно.

На даний момент дитину прооперували. Її ведуть московські фахівці, які, за словами рідних дівчинки, постійно телефонують та цікавляться здоров'ям на відміну від воронезьких медиків. Обласний департамент охорони здоров'я визнав помилку місцевих фахівців частково – їм оголосили догани.

Нагадаємо, зловживання соками, в тому числі смузі, може негативно відіб'ється на здоров'я і привести до ожиріння.

Висока концетрація цукру і консерватов, якими часом грішать виробники соків, не тільки призводять до ожиріння, але й можуть стати причиною розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту і цукрового діабету.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники Американської асоціації серця заявили, що регулярне заняття спортом та овочево-фруктова дієта допомагають знизити артеріальний тиск і скоротити прийом ліків від гіпертонії.

Також "Знай.uа" писав, що дослідницька команда з Університету Кіото тестують нову методику лікування хвороби Паркінсона.