Свій прогноз погоди в Україні на лютий повідомив Гідрометцентр. Як виявилося, останній місяць зими буде досить мінливий. Середня температура місяця буде від нуля до п'яти градусів морозу.

Також українські синоптики попереджають, що погода в лютому 2019 року в Україні буде близькою до норми. Однак, тепло протримається лише до 7 лютого. Передає Хвиля.

В "Укргідрометцентрі" також повідомили про погіршення погодних умов, які будуть негативно впливати на здоров'я, так погоду, яку очікують в Україні, синоптики назвали дискомфортною.

У лютому українцям варто очікувати різкі перепади температури - від сильних морозів і снігопадів до відлиги і незначного потепління.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

По всій території країни середня температура буде коливатися в межах від 0 до 5 градусів морозу, в Криму — до 1 градуса тепла. Ці показники близькі до середніх значень багатьох років.

Синоптики очікують, що в лютому випаде 29-41 міліметрів опадів, у Закарпатській області та в Карпатах — до 73 міліметрів, в горах Криму — до 118 міліметрів. Відомо, що холоди знову повернуться в Україну 9 лютого.

Починаючи з 7-го лютого в Україну прийдуть морози, почнеться з 7-8 градусів морозу і кожен день буде опускатися на 5-6 градусів.

Однак, ці морози протримаються недовго. Вже через тиждень – з 13 по 16 лютого в країні знову почнеться різке потепління.

Цей період потепління також не буде тривалим і затягнеться лише на 3-4 дні. З 17 лютого в Україні знову вдарять морози до -10 градусів, які затримаються до 23 лютого.

До речі, на думку народних синоптиків, швидкої весни чекати не варто. Сніг хоч і розтане, але зимова прохолода затримається ще на початку березня.

Нагадаємо, відлига, яка прийшла в Україну наприкінці січня, триватиме і в перших числах лютого. Однак на зміну їй прийдуть і холода. При цьому сильних заморозків синоптики не прогнозують.

Як повідомляв портал "Знай.uа", автомобіль чоловіка замело снігом, і він вирішив очистити його власним сином. І йому так простіше, і дитині весело.

Також "Знай.uа" писав, синоптики попередили туристів і жителів українських Карпат про те, що в найближчі дні в гірських районах може випасти більше 15 сантиметрів снігу. Більш того, в деяких місцях висота снігового покриву досягне висоти від 1.50 до 2.50 метра.