Щорічно 3 лютого в багатьох країнах відзначається незвичайне свято – Всесвітній день вільного кохання. Досі невідомо, хто став ініціатором цього Дня.

Головна мета цієї дати - звернути увагу суспільства, урядів на вільне кохання і її цінності у відносинах. Примітний той факт, що в короткі терміни ідея свята отримала визнання і широке поширення по всьому світу.

Всесвітній день вільного кохання 2019: традиції свята

Вже традиційно у святкуванні беруть участь прихильники вільних відносин. Ще до заходів у цей День приєднуються профільні Інтернет-ресурси, громадські організації та компанії, які надають послуги для прихильників дійства.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Варто відзначити, що учасники заходу обмінюються партнерами. Готелі влаштовують акції для шанувальників дійства. На різних телевізійних каналах транслюють передачі про вільне кохання. На шоу виступають медичні фахівці. Вони розповідають про переваги та небезпеки подібних практик.

Цікаві факти про вільне кохання

Учасникам заходу строго заборонений статевий акт без презерватива.

Схожі дійства під назвою оргії відбувалися у стародавні часи. Вони були частиною язичницьких обрядів.

Дослідники відзначають, що безладні статеві стосунки – один із факторів поширення венеричних захворювань. Останні можуть передаватися побутовим шляхом, однак імовірність такого зараження нижче.

Світогляд прихильників свята було популярно в середовищі хіпі (субкультура, яка виступає проти пуританської моралі – релігійної течії в протестантизмі).

Вільне кохання оспіване в композиції Free love групи Depeche Mode. В літературі ідеї відображені в працях Г. Гріна, О. Хакслі («Острів», «О дивний новий світ»), Р. Хайнлайна («Чужий у чужій країні», «Нам, що живуть»).

Серед старообрядців існував напрямок «Любушкіна згода». Вона дозволяла співжиття чоловіка та жінки без церковного вінчання.

Форма вільного кохання для подружніх пар – свінг. Він передбачає обмін партнерами. Прихильники приймають обопільні рішення про подальші контакти.