В українській столиці підрахували борги по виплаті зарплат. Так, у Києві сума заборгованості склала 145 мільйонів гривень. З цих грошей більше 50% - 97,6 млн грн, які заборгували економічно активні компанії.

Про це стало відомо завдяки даним Головного управління статистики Києва.

зарплата
зарплата

За інформацією експертів, основну частину коштів заборгували підприємства в Печерському (28,9%), Шевченківському (18,7%) та Оболонському (14,4%) районах.

зарплата
зарплата

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Варто нагадати, що пенсії українцям на початку нинішнього року підвищили на незначну суму, максимум на 172 гривні, однак не всі українці отримали надбавку. У Пенсійному фонді України в Харківській області пояснили, що з січня поточного року виплати підвищили тільки тим пенсіонерам, які досягли 65-річного віку і чий трудовий стаж не менше 30 років для жінок та 35 для чоловіків.

Згідно зі словами головного управління ПФ в Харківській області Тетяни Піпченко, мінімальні виплати для цієї категорії пенсіонерів не можуть бути нижче 40% від мінімальної заробітної плати. Піпченко підкреслює, що ця сума складає вже не 1497 грн, а 1669,2 грн. Адже мінімальна зарплата із січня 2019 року зросла з 3723 до 4173 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чиновники збільшили для українців соціальні виплати по вагітності, проте не змінили виплати по тимчасовій непрацездатності. Зазначається, що з 2019 року діють нові розміри допомоги.

"Розмір допомоги по вагітності складе 17 000 гривень, тоді як раніше майбутні мами отримували 15500 гривень. Збільшився розрахунок з мінімальної заробітної плати. Якщо в 2018 році він становив 122,31 гривень, в 2019 році він став 137,09 грн", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Полторак похвалився зарплатою $1000 в армії: українські воїни в курсі?

Як повідомляв Знай.uа українцям показали зарплати депутатів і міністрів: волосся дибки, так і живемо.

Знай.uа писав, тарифи, євробляхи, валюта і зв'язок: за що і на скільки більше заплатимо в лютому.