В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що лакмусовим папером виміряти рівень кислотності свого організму неможливо, а вибирати свій раціон на основі результату такого експрес-тесту ще більш невірно. Відповідне повідомлення вона розмістила на своїй сторінці в Facebook.

В пості йдеться про популярну дієті, згідно з якою від продуктів, які "закисляють" наш організм, слід відмовитися. Передбачається, що ці продукти викликають зниження показника pH (водневого показника), внаслідок чого виникає шкідлива для організму кисле середовище. Це, на думку адептів теорії закислення, негативно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, шкодить кісткам і сприяє набору зайвої ваги. На думку Супрун, користь лужної дієти для організму занадто перебільшена.

За словами в. о. міністра: "Дієта передбачає зменшення вживання "кислих" продуктів - м'яса, яєць, пшениці та інших зернових, цукру, молочних продуктів, кофеїну, алкоголю, тобто тих, які знижують рівень кислотності організму. Прихильники теорії закислення вважають, що можна виміряти показник кислотності всього організму, вимірявши показник pH сечі. І в разі, якщо він підвищений, звинувачують згадані вище продукти і радять від них відмовлятися. Однак єдиного показника кислотності організму не існує".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як стверджує Супрун, на кислотність крові не впливають навіть хронічні хвороби. За її словами, середовище в дванадцятипалої кишці завжди буде лужним, а в шлунку – кислим, на що певні продукти не впливають. Незважаючи на те, що деякі вважають дану дієту ефективною проти раку, це не є вірним. Супрун стверджує: "Пухлинний ріст зумовлюють різні чинники: канцерогени, генетична схильність, радіоактивне випромінювання, імунодефіцитні стани, гормональні порушення, раціон - але не кислотність".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що деякі медичні препарати заборонено змішувати з алкоголем. Українцям представили список таких ліків.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в Україні почалися серйозні дискусії з приводу легалізації марихуани, при цьому на цей крок планується піти виключно в медичних цілях.

Також "Знай.uа" писав, що Уляна Супрун розповіла, яким чином можна відрізнити справжні ліки від підроблених та що робити у разі придбання фальшивки.