На інтронізації настоятеля Православної церкви митрополита Епіфанія, яка пройшла в неділю, 3 лютого, в Соборі Святої Київської, не прийшов патріарх Філарет — причина виявилася в тому, що його стан здоров'я погіршився.

Про це розповіли під час проведення літургії.

Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет
Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет

Публічні заходи були заборонені лікарями для Філарета, оскільки у нього погіршилося здоров'я. В даний момент він знаходиться за межами лікарні з підвищеним тиском.

"Він зараз перебуває під постійним наглядом, але надіслав своє письмове привітання, яке наприкінці богослужіння також буде зачитано", — кажуть джерела.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наголошується, що в неділю, 3 лютого, в Києві відбулася інтронізація митрополита Єпіфанія. У той же день у нього було день народження – митрополиту виповнилося 40 років.Нагадаємо, Софія Київська приймає інтронізацію глави нової церкви Єпіфанія: подробиці

В українській столиці 3 лютого відбудеться церемонія інтронізації предстоятеля Православної церкви, митрополита Київського і всієї України Епифания. Відомо, що захід пройде в Софійському соборі. Початок - о 9.00.

Про це стало відомо завдяки повідомленням київських ЗМІ.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Митрополит Епіфаній збентежив заявою щодо Донбасу і Криму: останній форпост Путіна

Тоді як православні церкви в Україні об'єднаються, завершиться війна на Донбасі, а окупований Крим повернуть Україні. Таку позицію висловив в інтерв'ю "Радіо Свобода" митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Також Знай.uа" писав про те, що ЕЄпіфаній пояснив, навіщо згадав патріарха Кирила: так треба, амінь

Під час богослужінь глава Православної церкви митрополит Епіфаній згадує патріарха Російської православної церкви Кирила тільки тому, що це необхідно згідно з канонічним приписом православної церкви, яка зберігає в собі довгоочікуваний Томос.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ, які посилаються на власні джерела.