Українські військові гідно відповіли на атаку бойовиків в районі селища Золоте на Луганщині, в ході якої загинув боєць ЗСУ та четверо були тяжко поранені.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

ЗСУ дали бофовикам гідну відсіч у рамках операції "Відплата", повідомляє волонтер Юрій Мисягін та публікує відповідне відео.

У повідомленні йдеться, що після того, як 25 січня в районі селища Золоте Луганської області російські окупанти з ПТУР підірвали вантажівку одного з батальйонів 54-ї бригади - загинув військовий і четверо були поранені, військові спланували операцію "Вiдплата".

ЗСУ
ЗСУ

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

За словами волонтера, на завершальний етап операції пішло 10-12 хвилин. Робота військових проходила непомітно: противник відчував себе "дуже спокійно і вільно, автомобілі до КП приїжджали і від'їжджали; стояли не маскуючись під відкритим небом".

"Маскувальні мережі відсутні геть, а сам командний пункт - це взагалі вагончики з профнастилу. Абсолютно ніяк додатково не укріплені. Командний пункт був вивчений вздовж і поперек. На КП в момент проведення операції перебувало 12-14 осіб", - пояснив він.

Окрім того волонтер додав, що прямим попаданням була знищена "зенітка" і виведений з ладу КамАЗ. Повністю знищений також один з автомобілів терористів "МГБ ДНР". Командний пункт виведений з ладу, частково з особовим складом: в укриття через дорогу встигли перебігти тільки 8-9 чоловік.

бойовики
бойовики

"Решта залишалися всередині. Воювати проти України вони вже не зможуть, так як від попадання двох українських" пташок "(одна у двір, інша - під задню верстата) командний пункт прошитий повністю. Не ми ж починали", - резюмував Мисягін.

Нагадаємо, на окупованих територіях Донбасу проросійські бандформування "ЛДНР" приведені у повну бойову готовність.

Російська Федерація не лише передає бойовикам відремонтовану військову техніку, а й проводить з ними навчання. Зарарз терористи проходять вишкіл поблизу житлових кварталів на окупованих територіях.

Як повідомляв раніше Знай.ua, штаб ООС прийняв рішення про повернення полку "Азов" на фронт.

Відомий український журналіст Юрій Бутусов поділився подробицями повернення легендарного полку на передову.

Також Знай.ua писав про те, що у мережі показали знімки селища, яке розташовується поруч із зруйнованим аеропортом Донецька.