У мережі показали знімки селища, яке розташовується поруч із зруйнованим аеропортом Донецька.

Житель тимчасово непідконтрольного української влади Донецька Ігор Полтавець прогулявся по частині селища Жовтневий, що примикає до Донецького аеропорту, - провулку Манежний, вулиці Стратонавтів і сусідніх вулицях. Про це повідомляють "Донецькі новини"

«Ми вирушаємо в" приаэропортовье ", де йшли найзапекліші бої, де до сих пір звучить артилерія, куди досі лунають звуки пострілів. Ми йдемо в район старого гіпермаркету "Метро Cash & Carry" - першого "Метро", який був відкритий в Донецьку », - зазначив чоловік. Він зазначає, що тут в деяких будинках вже живуть люди, хоча на вулицях нікого не зустрінеш. «Людей на вулиці, як ви розумієте, - нуль. Просто нуль », - коментує він свою прогулянку.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Полтавець звернув увагу глядачів на нинішній стан Храму святителя Ігнатія Брянчанінова.

«Храм біля" Метро ". Він був пошкоджений, його відновили. До сих пір навколо нього видно риштування. Купол відновили. А ось вікна ще не вставили. І частини забору просто немає - його розбомбило », - розповів він.

Далі Полтавець показав кладовище, розташоване поруч з храмом.

«Прифронтове кладовище. Дірки в паркані, десь прольоту взагалі немає. Але саме кладовище постраждало частково - десь пам'ятники стоять, десь - пошкоджені », - говорить він.

Також Полтавець показав перетин провулка Манежний і вулиці Стратонавтів - на дорозі видно сліди як від простих легкових автомобілів, так і від військової техніки.

«Попереду -" Метро ", з лівого боку за парканом - вже аеропорт. Тут все розбите. Будинки - розбиті, паркани - в решето. Але колія наїжджена - значить, їздять », - зазначає донеччанин.

Школа № 74 не працює, але на будівлі все одно майорить прапор «ДНР».


Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що на території Російської Федерації суддя не визнала існування так званої "Донецької народної республіки". Тому позивачу було відмовлено в позові про пенсії.

Ще портал "Знай.ua" писав про те, що на Донбасі молодий український військовослужбовець потрапив в полон до окупантів. Про це стало відомо з опублікованого так званої "народної міліцією ДНР" відео допиту полоненого українця.