У кожного вдома є аптечка або хоча б кілька препаратів які ви приймаєте регулярно. Мало хто задумується, які можуть бути наслідки після прийому цих препаратів, якщо вони неправильно приймалися або зберігалися.

Фахівці розповіли, чим небезпечно запивати ліки та як правильно їх зберігати.

Щоб уберегти себе від побічних ефектів і ефективно лікуватися, потрібно дотримуватися деяких правил. Про це Інформатор повідомляє з посиланням на пост у Facebook Уляни Супрун.

ліки

Якщо є вдома лікарські засоби, слід дотримуватися таких правил:

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще
  • Уважно стежте за термінов придатністю та читайте умови зберігання (це може бути просто аптечка, а деякі медпрепарати слід зберігати в холодильнику за певної температури).
    не забувайте читати інструкцію;
  • При прийомі лікарських препаратів чітко дотримуватися рекомендації та вказівки лікаря, або дозування, передбаченого в інструкції.
  • Якщо ви виявили пошкодження упаковки(банки чи блістера) — в жодному разі їх не приймайте;
  • Тримайте усі ліки в недоступному для дітей місці.

Це загальновідомі речі, які знають всі. Але все одно є випадки, коли через неправильне зберігання ліки стають недієвими або передчасно втрачають термін придатності. До того ж люди іноді самі закінчують прийом препаратів, незважаючи на рекомендації лікаря, вирішують пити більше ліків, або, щоб краще подіяло, запиваючи їх теплим пивом. Це може бути дуже небезпечно для здоров'я.

прийом ліків

Для цього Супрун закликала звернути увагу на те чим можна запивати препарати, та чим категорично не рекомендується.. Так, наприклад не можна запивати ліки алкоголем або вживати їх разом з поїданням грейпфрута.

алкоголь

Справа у тому, що той чи інший напій, або ж цитрусові можуть послаблювати дію препаратів, або ж навпаки посилювати деяких з них.

цитрусові

Нагадаємо, фахівці пояснили, чому українці не квапляться стархувати своє життя.

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці розповіли, як не заразитись грипом та основні методи профілактики смертельного захворбвання.

Також Знай.ua писав про те, що доки чиновники співають про успіхи медичної реформи, українці показали їм реалії та як їх обслуговують в лікарнях.

Дивіться: У дитини піднялась температура. Ваші перші дії