Відтепер українці можуть приїхати до Польщi в рамках безвiзу та самi знайти вакансiю i отримати необхiднi документи для працевлаштування.

Про це повідомила прикордонна служба Польщi. Виявляється, громадяни України, маючи біометричний паспорт, в рамках безвізового режиму, у Польщi мають право легально просити у держави про дозвiл на працю або про так зване "освядчення" – декларацiю про намiр працевлаштування iноземця.

Польща обгрунтувала офiцiйне право українцiв приїжджати в Польщу на роботу без вiзи. Тим самим поки що Польща - єдина країна Шенгенської зони та країна ЄС, законодавством якої передбачено, що негромадяни Євросоюзу також мають право на роботу, якщо оформлять додатковi документи, вже прибувши на мiсце працевлаштування. Таке право стосується тих, хто перетнув кордон у рамках безвiзового руху, тобто за бiометричним паспортом без вiзи.

Тепер тi, хто хотiв би знайти роботу в Польщi, можуть приїхати в рамках безвiзу та самi знайти вакансiю i отримати необхiднi документи для працевлаштування — дозвiл на працю або про так зване “освядчення” – декларацiю про намiр працевлаштування iноземця.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, няні, фермери та робота для студентів: опубліковано рейтинг найкращих зарплат та вакансій. Звісно ж за кордоном пропозицій більше і вони більш заманливі. У минулому році зарплати українців зросли приблизно на 10%. Але біда в тому, що кількість вакансій, особливо привабливих для потенційних працівників, суттєво скоротилась.

Як повідомляв портал Знай.ua, Польща пішла на шалені поступки заради українських заробітчан: забудьте про візи. Польща скасувала робочі візи для українців, які відправляються до країни на заробітки.

Варто відзначити, що вже зараз Польща стала єдиною країною Шенгенської зони та країн ЄС, яка вже прийняла рішення про надання громадянам не з країн союзу права на роботу без візи.

Також Знай.ua писав про те, що чергова країна заманює українських заробітчан.