Польща скасувала робочі візи для українців, які відправляються до країни на заробітки.

Про це повідомляє прикордонна служба Польщі на офіційному сайті strazgraniczna.pl.

Варто відзначити, що вже зараз Польща стала єдиною країною Шенгенської зони та країн ЄС, яка вже прийняла рішення про надання громадянам не з країн союзу права на роботу без візи.

Тепер ті, хто хотів би знайти роботу в Польщі, можуть приїхати в рамках безвізу та самі знайти вакансію і отримати необхідні документи для працевлаштування в країні над Віслою. Безвізовий українець у Польщі має право легально просити у держави про дозвіл на працю або про так зване "освядчення" – декларацію про намір працевлаштування іноземця.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що в Україні показники смертності майже вдвічі перевищують показники народжуваності.

Наразі вже відомо, що на 100 померлих припадає 58 новонароджених. Більше того у держстаті зазначили, що станом на кінець минулого року населення України зменшилось на понад 200 тисяч.

"Чисельність населення в Україні станом на 1 грудня 2018 року становила 42,177 млн ​​осіб. Кількість населення в Україні протягом січня-листопада 2018 року зменшилася на 208,8 тисячі осіб", - інформує Держстат.

Крім того варто відзначити, що у 2018 році народжуваність в Україні загалом впала на 7%. Так, якщо за перші 11 місяців минулого року в Україні народилося 312,6 тисяч малюків, то за аналогічний період 2017 році - 335,5 тисяч.

Проте дані Держстату не враховують інформацію з тимчасового окупованого Криму і ОРДЛО.

Також варто відзначити, що не тільки сусідня Польща радує заробітчан, де вже тільки офіційно працює більше двох мільйонів українців. Так, днями з'явилася інформація, що Чехія вирішила збільшити кількість робочих місць для фахівців з держав, які не входять до ЄС.

Економічна палата Чехії повідомляє, що близько 97% чеських фірм шукають працівників з України.

За інформацією журналістів, уряд Чеської Республіки запустив спеціальну програму "Режим Україна". Заяву на участь у ній подали більше 300 чеських фірм.

Головна мета програми "Режим Україна" - прискорити процес врегулювання формальностей для українців, зацікавлених у роботі на чеських підприємствах. У Чехії найбільш затребувані фахівці з металообробки, зварювальники, ливарники, слюсарі, механіки, а також ремонтники. Фірми також проявили інтерес до покрівельників, паркетників, штукатурів, сантехніків та малярів.

Нагадаємо, мінімальна зарплата в Україні та Польщі 2019.

Як повідомляв "Знай.ua", українські заробітчани "зрадили" Польщу.

Також "Знай.ua" писав, що чергова країна заманює українських заробітчан.

Через українських заробітчан у Польщі може розпочатися економічна криза