Волонтери після того, як вивчили профілі російських військовослужбовців в соціальних мережах, виявили фотодоказ, яка свідчить про те, що 76-й ремонтно-відновлювальний батальйон перекидав танки на територію Донбасу, про що повідомляє InformNapalm.

Фотодоказ знайдено в профілі старшого механіка-водія 76-го РВБ, рядового Василя Дилейко (дата народження — 02.12.1994, м. Таганрог, сторінка зареєстрована на ім'я "Губанов Василь") соціальної мережі "ВКонтакте".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У повідомленні сказано: "На фото танк Т-72Б, бортовий номер 560 (червоний). Фото опубліковано 7 січня 2015 року, однак очевидно, що в кадрі не зима, ймовірно, це кінець літа — початок осені 2014 року. Місце зйомки поки не встановлено, це може бути, як окупована територія України, так і польовий табір в Ростовській області РФ. Після перекидання з РФ цей танк поступив на озброєння першого армійського корпусу окупаційних військ РФ (так званий "1 АК ДНР"). Судячи з інформації на сайті lostarmour, вперше на фото - і відеоматеріалах з окупованих територій цей танк з'явився на початку листопада 2014 року, зафіксований у н. п. Роздольне Донецької області".

Крім того, волонтери встановили, що до того, як відправитися Донбас, Дилейко брав участь в окупації Криму. 8 березня 2014 він виклав у профілі знімок, який підписав так: "За дві години до виїзду в Кримськ. Україна".

Після цього, в січні 2015 року він викладає знімок в танку, який знаходиться на українській території в Роздольному, що свідчить про участь 76-го РВБ у війні проти України як в Криму, так і на Донбасі.

Нагадаємо, раніше зазначалося, що Крим здався так швидко, тому що війська на півострові підпорядковувалися керівництву військово-морських сил Чорноморського флоту, а не Збройних сил України. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Як повідомляв портал "Знай.uа": штаб ООС заявив, що військові на Донбасі розташували у прифронтовій зоні бойові розрахунки реактивних систем залпового вогню Смерч, після чого перевірили їх на готовність. Перевірка боєготовності підрозділів реактивної артилерії виявилася успішною.

Також "Знай.uа" писав, що у відповідь на протиправні дії бойовиків українські військові знищили командний пункт ворога.