Українські підрозділи морської охорони отримали нові кораблі і катери, про що повідомив голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.

Глава відомства розповів, що для посилення прибережної частині Азовського моря вже побудовано 5 дозорних башт, які обладнають засобами візуального та радіотехнічного контролю. Також Цигикал зазначив, що Держмитслужба спільно з МВС веде переговори з Францією про придбання 22 сучасних патрульних кораблів.

Варто нагадати, що Збройні сили України не так давно перевірили готовність авіації відобразити можливий удар агресора. Для цього українські військові підняли бойові літаки над Азовським морем.

Примітно, що маневри української армії над Азовським морем виявилися несподіванкою для голови Російської Федерації Володимира Путіна, який намагається зберегти контроль над морем і в ньому.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Згідно інформації, в перевірці бойової готовності брали участь винищувачі, штурмовики, бойові вертольоти та десантно-штурмові підрозділи. У ВСУ заявили, що авіація піднялася в повітря з повністю оснащеним боєкомплектом.

Під час навчань військові відпрацювали механізми протидії ворогові на випадок проведення атаки з моря. Винищувачі «Міг-29» забезпечували безпеку польоту штурмовиків «Су-25», а ті, у свою чергу, прикривали кораблі.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що російський політик розсекретив плани Путіна щодо Донбасу. Він сказав, що окуповані українські території потрібні главі Кремля не для ресурсів, а для того, щоб впливати на внутрішню політику нашої країни, а також ведення торгів питанням Криму.

Як повідомляв портал "Знай.uа": російські окупанти залишають після себе лише руїни, що стосується і тимчасово окупованого Криму, в якому під загрозою опинилися колони давньогрецького Пантікапея. Як стало відомо, пам'ятник в будь-який момент може обвалитися.

Також "Знай.uа" писав, що Путін в черговий раз перетворив засідання на посміховисько. Не так давно він виступив з доповіддю про ситуацію з грипом в Росії, але замість прийому ліків та лікувальних процедур він порекомендував займатися спортом.