Компанія "Укрзалізниця" планує провести експеримент, під час якого в деяких пасажирських потягах далекого прямування кількість провідників буде зменшено. Відтепер буде лише двоє провідників на два вагони. Наразі на два вагони припадає троє провідників. При цьому про фактичне звільнення провідників не йдеться.

За інформацією компанії у відповіді на запит "Центру транспортних стратегій", експеримент зі зменшенням кількості працівників проведуть на поїздах з мінімальною кількістю зупинок і максимальною швидкістю.

"Проведення експерименту заплановано на перше півріччя 2019 року. Він не передбачає скорочення кількості провідників. У процесі проведення експерименту будуть задіяні нові пасажирські вагони або вагони, які пройшли капітально-відновлювальний ремонт", – зазначили в "Укрзалізниці".

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Такий експеримент покликаний зменшити витрати "Укрзалізниці" на обслуговування пасажирів. Разом з тим, в компанії зауважили, що якість обслуговування не постраждає.

"Крім того, під час експерименту буде проведено аналіз функцій провідників з можливим подальшим їх переглядом. Такий підхід до обслуговування пасажирів апробували залізниці інших держав. Зокрема, Білорусь вже тривалий час застосовує норми обслуговування двоє провідників на два вагони", – кажуть в "Укрзалізниці".

Також в компанії заявили, що паралельно з експериментом в поїздах будуть використовуватися нові технології прибирання та змінено підхід до харчування пасажирів.

Варто пригадати, що раніше у потягах "Укрзалізниці" підвищили ціни на постіль, каву і чай.

Нагадаємо, з 15 січня в Укрзалізниці підвищили вартість супутніх послуг, які компанія надає пасажирам потягів.

Раніше "Знай.ua" писав, "Укрзалізниця" показала своє обурливе ставлення до жінок: чоловіки заходять першими. У мережі здивувалися поведінкою провідника.