Під час години традиційних запитань до уряду депутати частенько натякають на ті чи інші прогалини у роботі. Але мало хто згадує про найголовнішу причину бідності, міграції та низького соціального рівня – ціни.

Інфляцію хоч і обіцяли зупинити, але на практиці вийшло зовсім навпаки, адже на прилавках магазинів вітчизняна та імпортна продукція коштують однаково, а інколи наша навіть дорожча. Про це написав на сторінці у Facebook юрист Михайло Шнайдер.

"Жити по-новому" це коли українська цибуля коштує стільки ж, скільки турецькі апельсини", - іронізує він.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Що ж іще зросте в ціні у 2019 році, окрім овочів та фруктів:

Хліб

хлібобулочні вироби
хлібобулочні вироби

За прогнозами Асоціації фермерів України, в наступному році українців чекає поступове зростання цін на хліб. До літа очікується подорожчання приблизно на 30-35%.

Цигарки та алкоголь

Ціни на алкоголь
Ціни на алкоголь

Якщо буде прийнято рішення про підвищення акцизної ставки, то ціни на алкоголь знову виростуть. Вплине на вартість кінцевого продукту і підвищення ціни на спирт, виробляти який має право лише держава. Ціна пляшки горілки в наступному році може досягти 100 гривень. Тютюнові вироби теж виростуть в ціні через підвищення акцизу. В середньому пачка сигарет у 2019 році обійдеться курцям в 45-50 гривень.

Зв'язок

мобільний зв'язок
мобільний зв'язок

У 2019 році уряд планує на 9% підвищити акцизний збір за використання радіочастотних ресурсів. Це підвищення безпосередньо торкнеться мобільних операторів, які змушені будуть знову підвищити тарифи. Втім, ще є надія, що ця пропозиція не буде підтримана Верховною Радою.

Транспорт

Євген Кравцов, новий голова правління "Укрзалізниці"
Євген Кравцов, новий голова правління "Укрзалізниці"

"Укрзалізниця" в 2018 році вже підвищувала тарифи. Заплановано підвищення і в 2019 році. За попередніми даними, це підвищення складе 12%. Керівництво компанії також відзначило, що зростання тарифів буде залежати від зростання цін на промислову продукцію, яка закладається в собівартість послуг залізничних перевезень.

Дивіться: Як харчуватися здорово, не витрачаючи при цьому багато грошей

Нагадаємо, Асоціація виробників молока висловила занепокоєння щодо зростання кількості підробленої молочної продукції на українських прилавках. Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, як топ-чиновники з мільйонними доходами привласнюють службове житло. Також "Знай.ua" писав, українка різко висловилася про сервіс ПриватБанку.