Асоціація виробників молока висловила занепокоєння щодо зростання кількості підробленої молочної продукції на українських прилавках.

супермаркет
супермаркет

Про це йдеться у офіційній заяві Асоціації.

Факти продажу неякісного творогу вже зафіксовано в низці областей, останній випадок – на Миколаївщині.

"Зазвичай, такі "продукти-фейки" продають на вагу. Цей "НЕтворог" не викликає підозр у пересічного споживача: ніякого специфічного запаху, навіть приємний на смак, на додачу має дуже привабливу ціну – близько 40 грн за кілограм", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Однак він не має ніякого відношення до молочного продукту, оскільки у його складі молочний білок замінено на рослинний. Через це фейковий творог не псується по кілька тижнів, ще одна несподіванка – він розчиняється у молоці", - кажуть у асоціації.

Експерти пояснюють, що для виробництва справжнього творогу необхідно 6-7 літрів молока, а для рослинного "достатньо" – 1,6-1,8 літрів.

супермаркет
супермаркет

Згідно з даними аналітичного відділу АВМ, в Україні спостерігається значне зменшення споживання молочних продуктів на внутрішньому ринку, яке не перевищує 50% фізіологічної потреби людини.

У асоціації сподіваються, що змінити ситуацію допоможе прийняття законопроекту 3043-1 "Про молоко, молочні та молоковмісні продукти", який вже схвалений Комітетом ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин.

Верховна Рада
Верховна Рада

Основною метою законопроекту є упорядкування сфери маркування і реалізації молоковмісних продуктів, що забезпечить право споживачів на отримання повної та достовірної інформації про якість харчових продуктів, дозволить запобігти недобросовісній конкуренції на ринку молока та молочних продуктів.

В разі прийняття законопроекту покупцям не доведеться вивчати етикетки під мікроскопом, тому що молоко і молочні продукти будуть окремо, а замінники – окремо.

супермаркет
супермаркет

Нагадаємо, українці стали менше їсти хліба та хлібобулочних виробів, в результаті виробництво також скоротилося.

Як повідомляв раніше Знай.ua, більшість продуктів бакалії в Україні подорожчали на рівень інфляції.

Також Знай.ua писав про те, що один з найпопулярніших овочів в Україні - цибуля за минулий рекордно здорожчала серед інших.