Українці стали менше їсти хліба та хлібобулочних виробів, в результаті виробництво також скоротилося.

Про це повідомив на сторінці в Facebook директор Української асоціації поставщиків торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За словами фахівця, виробництво хліба скоротилось в нашій країні на 10%, але разом з тим збільшилось - шоколаду.

шоколадні цукерки відомого виробника

"Якщо у них немає хліба, нехай їдять тістечка!" в Україні можна перефразувати на "Якщо у них немає хліба, нехай їдять шоколад!". У 2018 році виробництво хліба та хлібобулочних виробів знов впало на 10%. Але збільшилось виробництво тортів на 2% і виробництво шоколаду від 18% до 60% в залежності від виду, - пише спеціаліст.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

хліб

Дорошенко підкреслив, що реалії показують: значна частина людей, навіть працюючих, продовжує економити на основному, тепер навіть хліб в сумі за місяць з новими цінами забирає чимало з сімейного бюджету.

Додамо, Дорошенко також розповів, що купівельна спроможність мінімалки за рік майже не змінилась.

копійки

"Коли вартість життя зростає – це погане. Але коли ціни випереджають зростання доходів – це погане удвічі. За чотири роки продукти в середньому подорожчали вдвічі, а мінімальна заробітна плата зросла втричі, що свідчить про підвищення купівельної спроможності тих, хто отримує мінімальну зарплату. І хоча за цей час більшим темпами зростали тарифи на комунальні послуги, але ми рахуємо саме продукти",- пише він.

Нагадаємо, українців шокували новим прогнозом цін на хліб найближчим часом.

Як повідомляв портал Знай.ua, більшість продуктів бакалії в Україні подорожчали на рівень інфляції або на 60%.

Також Знай.ua писав про те, що як виробники популярних продуктів маскують підробку.

Дивіться: Суцільний обман в супермаркетах