Національний Антарктичний Науковий Центр (НАНЦ) визначився з командою зимівників 24-ї української антарктичної експедиції. Про це повідомили на сайті Наукового Центру.

Наголошується, що в цьому році бажання працювати на станції "Академік Вернадський" висловило рекордна кількість людей. А саме – 178 осіб, з яких 32 жінки.

На конкурсній основі вибрали 12 вчених. Вони будуть зимувати в Антарктиді. З дванадцяти науковців – 10 чоловіків і 2 жінки.

Примітно, що більша частина учасників, 8 чоловік, вже вміють досвід роботи на станції.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Керівником групи став доцент кафедри зоології Львівського національного університету імені Івана Франка – Ігор Дикий. Вчений має значний досвід зимівлі в Антарктиді.

Учасниками 24-ї УАЕ також стали: геофізики Євген Бриллинг із Закарпаття і Богдан Гаврилюк з Харкова (він вже 8 раз їде в Антарктику), метеорологи Олександр Зулас з Одеси Сергій Розумний і Тарас Білий, біолог Оксана Савенко, лікар Наталія Бабій з Києва, механік Антон Омельченко, електрик Андрій Голубенко - також зі столиці, системний адміністратор зв'язку Олександр Квятковський з Нової Каховки, кухар Богдан Паламарчук Києва.

На даний момент всі фахівці проходять медичне обстеження і беруть участь в тренуваннях перед виїздом. В Антарктиду українці поїдуть в кінці березня 2019 року і пробудуть на станції "Академік Вернадський" цілий рік.

Нагадаємо, українські гідроархеологи відшукали на дні Дніпра середньовічні кораблі. На борту одного з кораблів дослідники знайшли цікавий артефакт.

Як повідомляв Знай. ua, позаземна життя можливе, NASA навіть розповіло де. Астронавти розкажуть точно, чи є життя на іншій планеті вже зовсім скоро.

Знай. ua писав, що древня цивілізація майя завела вчених у глухий кут. Озеро Петен-Іца служило важливим джерелом прісної води.