У середу, 6 лютого, по всій території Україні трохи похолоднішає, також очікуються дощі з мокрим снігом. На дорогах, крім півдня, місцями ожеледиця. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, в північних, Черкаській, Полтавській, Харківській областях синоптики прогнозують мокрий сніг. При цьому в інших регіонах країни опадів не передбачається.

У середу буде західний і північно-західний вітер, 5-10 м/с. Температура вночі знизиться до 1-6° морозу, а вдень стовпчики термометрів покажуть від 1° морозу до 4° тепла. На півдні країни та в Приазов'ї 5-7° тепла; в Карпатах вночі 6-11° морозу, вдень близько 0°; в Криму вночі 0-5° тепла, вдень 8-14°.

У Києві 6 лютого вночі помірний, вдень місцями невеликий мокрий сніг. На дорогах можлива ожеледиця. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура вночі близько 2-4° морозу, а вдень від 1° до 3° тепла.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Прогноз погоди 6 лютого в містах України

Ужгород – +4...+6

Львів – +1...+3

Івано-Франківськ – 0...+2

Тернопіль – 0...+2

Чернівці – +2...+4

Хмельницький – 0...+2

Луцьк – +2...+4

Рівно – +2...+4

Житомир – +1...+3

Вінниця – 0...+2

Одеса – +4...+6

Миколаїв – +4...+6

Херсон – +3...+5

Сімферополь – +7...+9

Кропивницький – +2...+4

Черкаси – 0...+2

Чернігів – -0...+2

Суми – -1...+1

Полтава – 0...+2

Дніпро – +2...+4

Запоріжжя – +3...+5

Донецьк – +2...+4

Луганськ – +1...+3

Харків – 0...+2

Київ – 0...+2

карта Укргідрометцентру на 6 лютого

Народний прогноз погоди в Україні

У середу, 6 лютого вшановується пам'ять преподобної Ксенії. Цей день вважали переломом зими, і по ньому судили про майбутню весну: «Яка Ксенія — така весна». «Якщо на Ксенію відро (хороша погода) — весна буде красна (хороша)». Наші пращури говорили: «На напівзимницю дорогу перемітає — корм підмітає». Це означало, що зима затримається, і домашні тварини з'їдять всі заготовлені для них запаси.

Нагадаємо, що український синоптик Леонід Горбань зробив прогноз погоди на кінець зими і початок березня. Він переконаний, що в Україні останні дні лютого будуть досить теплими, а з 27 числа настане різке похолодання.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Великобританії посеред полів виявили дивне природне явище - снігові рулони. Це великі снігові "бублики", які утворюються в результаті сильних поривів вітру та сили тяжіння.

Також портал Знай.uа писав, що лютий в Україні не буде таким суворим, як очікувалося раніше. У мережі оприлюднили новий прогноз, який охоплює погодні умови в Україні протягом двох найближчих тижнів - з 4 по 17 лютого.